Šta kažu svrljiški političari o jučerašnjim izjavama Radovana Mitića? - Svrljiške novine
IZJAVE O IZJAVI

Šta kažu svrljiški političari o jučerašnjim izjavama Radovana Mitića?

Broj pregleda:

Novinari internet portala “Svrljiške novine“ danas su razgovarali sa predsednicima i predstavnicima političkih stranka na teritoriji opštine Svrljig i upitali ih kako komentarišu jučerašnju izjavu šefa odborničke grupe SPS-NS-JS Radovana Mitića koji je u par navrata za govornicom, na 31. sednici SO Svrljig, pomenuo austrijskog ministra Sebastijana Kurca što je izazvalo smeh, ali i očaj u skupštinskim redovima, ali i u medijima danas širom Srbije.

JKSP

Podsetimo se izjave Radovana Mitića:

Za naš portal izjavili su sledeće:

Goran Jeremijic
Goran Jeremijić

Goran Jeremijić (SNS) zam.predsednika SO Svrljig i predsednik OO SNS Svrljig / Ne odobravam ovakva istupanja i smatram ih neozbiljnim i nekorektnim. Bez obzira što je izrečeno u šaljivom tonu.

Milija Miletic
Milija Miletić

Milija Miletić (USS) predsednik stranke i narodni poslanik / To je uvredljivo. Mi smo kao opština konkurisali kod evropskih fondova za dobijanje značajnih sredstava za razvoj grada, ali posle ovakve izjave možemo izgubiti mnogo. Svrljig je aplicirao na nekoliko EU konkursa, od kojih se 4 realizuju u saradnji sa Austrijom – koja nam je prijateljski naklonjena zemlja. Možda je nekome za šalu, ali u ovom trenutku Svrljig gubi, gube građani, rekao je Miletić za Svrljiške novine.

Jelena Trifunovic
Jelena Trifunović

Jelena Trifunović (USS) predsednica opštine Svrljig / Osuđujem poigravanje nad nečijim ličnim imenom na sarkastičan način, a posebno što se radi o ministru Austrije – zemlje kod koje imamo aplicirane projekte za saradnju. Ružno je što se gostoprimljivost i gostoljubivost ljudi u Svrljigu zloupotrebljava na ovakav način.

Milan Videnovic
Milan Videnović

Milan Videnović (DS) odbornik DS u lokalnom parlamentu / Bez komentara.

Jovica Filipovic
Jovica Filipović

Jovica Filipović (SNP) predsednik opštinskog odbora u Svrljigu / Potrebno je malo više ozbiljnosti u radu kako bismo popravili trenutnu situaciju u Svrljigu.

Goran Marinkovic
Goran Marinković

Goran Marinković (JS) predsednik OO JS Svrljig i odbornik / Šta ima tu loše što je čovek rekao, možda je stvarno imao neku dojavu da će ministar Sebastijan Kurc da poseti opštinu Svrljig. Ja nisam bio obavešten o tome da će gospodin Sebastijan da poseti opštinu Svrljig, to je očigledno samo znao moj šef odborničke grupe i možda je zaista imao takvu informaciju, a i nije loše ako nas ministar Sebastijan Kurc poseti jer se čovek zalaže za našu zemlju.

Igor Davidovic
Igor Davidović

Igor Davidović (USS) predsednik OO USS Svrljig / Mišljenja sam da ovo izlaganje može negativno uticati na projekte koje opština Svrljig zajednički priprema sa Austrijom, ali iskreno se nadam da ćemo novonastalu situaciju o ovoj izjavi svi zajedno prevazići i u narednom periodu trudićemo se da cilj svih nas bude da dovedemo što veći broj inostranih ministara i predstavnika drugih vlada radi ostvarivanja zajedničkog interesa, razvoja i unapređenja opštine Svrljig u svakom pogledu.

Zbog odsustva predsednika OO SPS Svrljig, ova stranka dostaviće nam izjavu u toku sutrašnjeg dana.

 

Prokomentariši

Povezano:

Pročitajte i ovo: