Predsednica opštine očitala bukvicu svrljiškim socijalistima - Svrljiške novine

Predsednica opštine očitala bukvicu svrljiškim socijalistima

Broj pregleda:

Predsednica Jelena Trifunović danas je adekvatnim odgovorima i kratkom video prezentacijom očitala bukvicu svrljiškim socijalistima koji su govorili o zaradama opštinskih funkcionera.

Predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović
Predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović

Naime, predsednik OO SPS Svrljig i šef odborničke grupe široke koalicije oko Socijalističke partije Srbije Raco Mentović, na današnjem zasedanju Skupštine opštine Svrljig, čitao je podatke o visini plata imenovanih i postavljenih lica koje je, kako je on rekao, dobio od laufera iz opštine.

Šef odborničke grupe okupljene oko SPS-a
Raco Mentović – šef odborničke grupe okupljene oko SPS-a

Inače, za sve one koji ne znaju – laufer je šahovska figura, lovca u šahu i ova reč potiče iz nemačkog jezika, što bi u prevodu značilo da socijalisti imaju čoveka koji je sličan ovoj figuri u opštini.

Pošto imamo takozvanog laufera u opštini i mi i naša odbornička grupa, ja ću da vam pročitam da bi saznali mi odbornici i svi kolike su plate funkcionera, rekao je Mentović.

Plata predsednice opštine je 76.855 dinara, njenog zamenika je 68.936 dinara, plata predsednika SO Svrljig iznosi 71.455 dinara, načelnika OU Svrljig 68.143 dinara, zamenika načelnika OU 63.565 dinara, sekretara SO 58.899 dinara, opštinskog pravobranioca 67.836 dinara, dok pomoćnici predsednice primaju u proseku od 40.000 do 50.000 dinara.

DA LI JE MOGUĆE DA O PLATAMA PRIČAJU PREDSTAVNICI ODBORNIČKE GRUPE KOJI KADA SU DOŠLI NA VLAST, NJIHOVI PREDSTAVNICI SU IMALI PLATE, UPRAVO NA OVIM FUNKCIJAMA, U PROSEKU OD 125.000 DO 134.000 DINARA?!

predsednica-opstine-svrljig

Predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović zbunjeno je upitala ‚‚da li je moguće da će o platama govoriti predstavnici odborničke grupe koji kada su došli na vlast, njihovi predstavnici su imali plate, upravo na ovim funkcijama koje su naveli u proseku od 125.000 do 134.000 dinara – bez poreza. Da li je moguće da će ta odbornička grupa koja ovde omalovažavala ime jednog stranog diplomate i ministra moći da govori o bilo čemu i o moralnosti, kada i sama ministarka kaže, evo ako počnemo od broja zapošljenih koji vi stalno spominjete ovde i kažete da u celokupnoj Lokalnoj samoupravi ima višak radnika, kada vidite da je celokupno učešće za plate svega 17% od transfera koji nam dolazi, rekla je predsednica opštine Svrljig.

PLATE FUNKCIONERA KADA JE NA VLASTI BILA SOCIJALISTIČKA PARTIJA SRBIJE:

Predsednik opštine Slavica Božinović (DS) 127.776 dinara
Zamenik predsednika opštine Saša Goluobović (URS) 118.860 dinara
Predsednik SO Svrljig Radovan Mitić (SPS) 127.245 dinara
Načelnik OU Svrljig Goran Gajić (SPS) 92.194

Međutim, Mentović je vešto izbegao da kaže odbornicima Skupštine da podatke nije dobio ni od kakvog laufera, već je uredno preko medijske kuće radio ‚‚Svrljig“ – u kojoj je glavni i odgvorni urednik, kako stoji na zvaničnom sajtu APR-a, zatražio informacije od javnog značaja, te su mu opštinski službenici u skladu sa tim i u roku dostavili.

Laufer ipak nije iz opštine, već...
Laufer ipak nije iz opštine, već…

Predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović iskoristila je priliku da na video projekciji prezentuje kratak video prilog sa NSRS gde je ministarka Ana Brnabić govorila o tome kako opština Svrljig domaćinski posluje davajući samo 17% od ukupnog budžeta za plate zaposlenih, nema višak upošljenih lica, odnosno 22 radnika manje od predviđenog.

Ja ipak mislim da je ove podatke, koje je iznela ministarka, nije pokupljala na ulici, ni u stranačkim kancelarijama, već na osnovu izveštaja Ministarstva finansije, Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu i Ministarstva privrede, istakla je Trifunovićeva.

Na kraju, priča o lauferu i platama pala je u vodu, jer su svrljiški socijalisti samo podsetili aktuelne predstavnike vlasti o platama kada su na vlasti bili socijalsti, zajedno sa demokratama i Dinkićevim regionima.

Prokomentariši

Povezano:

Pročitajte i ovo: