Održana prva sednica SO Svrljig

Broj pregleda:

Danas je održana prva sednica Skupštine opštine Svrljig na kojoj su odbornici imali priliku da raspravljaju o mnogim tačkama dnevnog reda, a bilo ih je ukupno 23.

Foto: Svrljiške novine / Skupština opštine Svrljig
Foto: Svrljiške novine / Skupština opštine Svrljig

Na samom početku sednice šef odborničke grupe SPS-NS-NSS Raco Mentović zatražio je od predsedavajućeg reč kako bi zatražio informaciju po kom Poslovniku radi Skupština, jer kao je naglasio “niko iz redova SPS-a nije dobio Poslovnik o radu“.

Antonijević je uz konsultaciju odgovorio da Skupština zaseda, odnosno radi po privremenom Poslovniku i dodao da će odbornicima Poslovnik biti naknadno dostavljen, te je šef socijalista bio uskraćen da sa govornice nastavi debatu po ovom pitanju, koje nije bilo deo dnevnog reda.


ĆERKA USTUPILA MESTO OCU U SKUPŠTINI

Foto: Svrljiške novine / Miodrag Matejić
Foto: Svrljiške novine / Miodrag Matejić

Odbornica Demokratske stranke Srbije Milica Matejić podnela je ostavku na mesto odbornika i na taj način ustupila mesto ocu Miodragu Matejiću, koji je sledeći kandidat sa liste DSS, koja je na izborima bila u koaliciji sa DS-om.


DOMAĆINSKO RUKOVOĐENJE BUDŽETOM OPŠTINE

Foto: Svrljiške novine / Marina Savić
Foto: Svrljiške novine / Marina Savić

Šefica Odseka za budžet i finansije Marina Savić danas je bila izvestilac pod tačkom “predlog Odluke o završnom računu budžeta opštine Svrljig za 2015. godinu“.

Ona je istakla da je prošlogodišnje ostvarenje budžeta realizovano sa 80%, a izvršenje sa 76%, te da je na taj način domaćinski i uredno vođeno računa o sredstvima kojima raspolaže svrljiški budžet, odnosno budžet opštine Svrljig.


GASE DIREKCIJU?

Foto: Svrljiške novine / Ivan Božinović
Foto: Svrljiške novine / Ivan Božinović

Ivan Božinović, radnik JP “Direkcije za izgradnju Svrljiga“, govoreći umesto direktora Dobrivoja Stojanovića,  na temu Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji poslova i radnih zadataka JP “Direkcije za izgradnju Svrljiga“, rekao je da će najverovatnije JP “Direkcija za izgradnju Svrljiga“ biti ugašena.

Milija Miletić, šef odborničke grupe USS-SNS-PUPS kaže da će JP “Direkcija za izgradnju Svrljiga“ definitivno biti ugašena ove godine, a najkasnije do 1. decembra 2016-te.

Inače, do kraja sednice usvojene su sve tačke dnevnog reda.

Povezano:

Pročitajte i ovo: