Za 50 odsto

Na predlog odbornika opozicije

Broj pregleda:

U petak, 26. aprila, održana je još jedna sednica SO Svrljig, sedma po redu na kojoj je usvojen predlog SNS da se za 50% uvećaju naknade odbornicima.

Odbornici-SO-Svrljig

Odbornici opozicione SNS dali su predlog, koji je jednoglasno usvojen, o povećanju naknade za odbornike u visini od 50 odsto. Najpre za članove Opštinskog veća, članove radnih tela SO prilikom prisustva sednicama i  putne troškove odbornika skupštine. Odbornička dnevnica je sada povećana sa 3.500 na 5.500 dinara, a članovima radnih tela Skupštine biće povećana naknada od 1.000 na 1.500 din kao i članovima Opštinskog veća čija je dnevnica ovom Odlukom uvećana sa 1.500 na 2.200 dinara.

SO-Svrljig

Odbornici su usvojili predlog Odluke o dodeli opštinskih javnih priznanja koje Opština Svrljig svake godine dodeljuje povodom Dana opštine Svrljig. Pa je tako određeno da povelja počasnog građanina opštine Svrljig bude uručena Aleksandru Iliću – Sanji Balkaniki, poznatom muzičaru, za rad na promociji svrljiškog kraja i zalaganju za očuvanje etno-kulturološke baštine.

Istog dana Majske plakete biće uručene Policijskoj stanici Svrljig, Odeljenju vatrogasne jedinice u Svrljigu, Veterinarskoj stanici Svrljig, Niškoj mlekari pogonu u Svrljigu i Slaviši Blagojeviću, književniku iz Galibabinca.

Inače, 8. maja na svečanoj sednici povodom praznika opštine Svrljig, zaslužnim građanima biće uručene pohvalnice.

Odbornici Skupštine opštine Svrljig, na svojoj sedmoj redovnoj sednic, koju je vodila predsednica Jelena Trifunović, iskazali su do sada nezabeleženo jedinstvo jednoglasnim glasanjem za dnevni red a potom i za svih 36 tačaka.

Povezano:

Pročitajte i ovo: