PARLAMENTARNI IZBORI 2014.

Miletić: Selo je srce Srbije

Broj pregleda:

Kandidat za narodnog poslanika na listi SNS, predsednik USS i aktuelni predsednik opštine Svrljig Milija Miletić obišao je svrljiška sela i razgovarao sa žiteljima o trenutnom stanju na selu i u poljoprivredi.

Mestani

Predsednik Ujedinjene seljačke stranke i kandidat za narodnog poslanika na listi SNS Milija Miletić obišao je Ribare, Crnoljevicu, Lozan, Guševac i Manojlicu kako bi sa žiteljima razgovarao o tekućim i problemima u poljoprivredi uopšte.

On je istakao da je selo motor pokretač opštine pa i cele zemlje i da pažnja treba da se usmeri ka ljudima koji tamo žive i rade, ali i u malim opštinama poput Svrljiga.

Izgradnja i rekonstrukcija putne infrastrukture je veoma važna za razvoj cele opštine i svrljiških sela kao i rešavanje vodosnabdevanja. Bitno je da u periodu od četiri godine učinimo sve kako bi smo unapredili položaj seljaka i sela, i da otvorimo nova radna mesta u našoj opštini. – istakao je Miletić.

Za razvoj poljoprivrede i zadrugarstva opredeliće se značajna sredstva istakao je on i dodao da će se u narednom periodu voditi borba za pojačane subvencije i stimulacije za poljoprivrednike u brdsko planinskim područjima za nabavku mehanizacije.

Zalagaću se da akcenat bude stavljen na razvoj ovčarstva, kozarstva i govedarstva. – kazao je Miletić.

Miletić je upoznao žitelje o stvaranju uslova za stavljanje u rad sistema za navodnjavanje i završetak rešavanja komasacije u opštini Svrljig, potom završavanje izgradnje Geronto centra u Svrljig, bazena i ostalih infrastrukturnih projekata.

Povezano:

Pročitajte i ovo: