Miletić se sastao sa premijerkom Anom Brnabić - Svrljiške novine

Miletić se sastao sa premijerkom Anom Brnabić

Broj pregleda:

Narodni poslanik Milija Miletić i predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović proteklog petka sastali su se u Vladi Srbije sa premijerkom Anom Brnabić kako bi razgovarali o razvoju privrede i nastavku izgradnje opštine Svrljig. 

Miletić, Trifunović i Brnabić, foto: Opština Svrljig
Miletić, Trifunović i Brnabić, foto: Opština Svrljig

Miletić je od premijerke zatražio da se pronađe realna mogućnost za upošljavanje od 300 do 500 radnika u narednoj godini, te da se završe svi infrastrukturni radovi koji su započeti, u kojim učestvuju pojedina resorna ministarstva.

Opštini Svrljig neophodna je pomoć prilikom pronalaženja investitora koji bi uposlio od 300 do 500 ljudi. Cilj nam je da uposlimo što veći broj ljudi i smanjimo nezaposlenost u našoj opštini. Za koji dan kreće sa radom proizvodni pogon firme koja izvozi obuću na inostrano tržište, a sa radom počinje i objekat bugarskog investitora, što znači da će posao u prvoj fazi dobiti oko 50-tak ljudi, odnosno ukupno 120 Svrljižana biće upošljeno u narednom periodu, kaže Miletić.

Miletić i Trifunovićeva su od premijerke Brnabić zatražili i pomoć oko rešavanja višegodišnjeg problema izgradnje kolektora kanalizacije u industrijskoj zoni, ali i konačnu realizaciju započetih poslova na višenamenskoj sportskoj hali.

Poslanik Miletić rekao je da Svrljig ima potrebu za izgradnjom gerontološkog centra koji bi bio od koristi mnogim starim licima.

Miletić se sastao sa premijerkom Anom Brnabić 1
Ana Brnabić i Milija Miletić, foto: Opština Svrljig

Nakon sastanka poslanik Miletić uručio je poklon – dar opštine Svrljig premijerki Brnabić u vidu  ručno izrađenih suvenira koje su izradile svrljiške domaćice, potom proizvoda iz pogona ZZ ‚‚Svrljižanka“ i knjiga iz izdavačke delatnosti Centra za turizam, kulturu i sport Svrljig.

Prokomentariši

Povezano:

Pročitajte i ovo: