Miletić se sastao sa premijerkom Anom Brnabić

Broj pregleda:

Narodni poslanik Milija Miletić i predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović proteklog petka sastali su se u Vladi Srbije sa premijerkom Anom Brnabić kako bi razgovarali o razvoju privrede i nastavku izgradnje opštine Svrljig. 

Miletić, Trifunović i Brnabić, foto: Opština Svrljig
Miletić, Trifunović i Brnabić, foto: Opština Svrljig

Miletić je od premijerke zatražio da se pronađe realna mogućnost za upošljavanje od 300 do 500 radnika u narednoj godini, te da se završe svi infrastrukturni radovi koji su započeti, u kojim učestvuju pojedina resorna ministarstva.

Opštini Svrljig neophodna je pomoć prilikom pronalaženja investitora koji bi uposlio od 300 do 500 ljudi. Cilj nam je da uposlimo što veći broj ljudi i smanjimo nezaposlenost u našoj opštini. Za koji dan kreće sa radom proizvodni pogon firme koja izvozi obuću na inostrano tržište, a sa radom počinje i objekat bugarskog investitora, što znači da će posao u prvoj fazi dobiti oko 50-tak ljudi, odnosno ukupno 120 Svrljižana biće upošljeno u narednom periodu, kaže Miletić.

Miletić i Trifunovićeva su od premijerke Brnabić zatražili i pomoć oko rešavanja višegodišnjeg problema izgradnje kolektora kanalizacije u industrijskoj zoni, ali i konačnu realizaciju započetih poslova na višenamenskoj sportskoj hali.

Poslanik Miletić rekao je da Svrljig ima potrebu za izgradnjom gerontološkog centra koji bi bio od koristi mnogim starim licima.

Ana Brnabić i Milija Miletić, foto: Opština Svrljig

Nakon sastanka poslanik Miletić uručio je poklon – dar opštine Svrljig premijerki Brnabić u vidu  ručno izrađenih suvenira koje su izradile svrljiške domaćice, potom proizvoda iz pogona ZZ ‚‚Svrljižanka” i knjiga iz izdavačke delatnosti Centra za turizam, kulturu i sport Svrljig.

Prokomentariši

Povezano:

Pročitajte i ovo: