Saradnja Srbije i Slovenije

Miletić se sastao sa ambasadorom Slovenije

Broj pregleda:

Narodni poslanik i Predsednik grupe prijateljstva sa Slovenijom u Narodnoj Skupštini Republike Srbije Milija Miletić razgovarao je sa ambasadorom Slovenije u Srbiji Iztokom Jarcom o bileteralnoj saradnji dveju zemalja.

Sa ambasadorom Slovenije u Beogradu, foto: Narodna Skupština
Sa ambasadorom Slovenije u Beogradu, foto: Narodna Skupština

Na prvom susretu članova PGP sa Slovenijom i ambasadora Jarca, od njegovog stupanja na dužnost, bilo je reči o političkoj i ekonomskoj saradnji dveju država, kao i regionalnoj saradnji i saradnji u oblasti poljoprivrede, zaštite životne sredine, obrazovanja, nauke i tehnike, ali i podršci Slovenije evropskim integracijama Srbije.

Predsednik PGP sa Slovenijom Milija Miletić istakao je da se saradnja dveju zemalja intenzivirala poslednjih godina, posebno naglasivši zainteresovanost članova poslaničkih grupa prijateljstva u oba parlameneta da se parlamentarna saradnja unapredi.

Sastanak u NS, foto: Narodna Skupština
Sastanak u NS, foto: Narodna Skupština

On je zahvalio ambasadoru Slovenije na podršci njegove zemlje evropskom putu Srbije, posebno na maksimalnoj podršci prilikom otvaranja novih pregovaračkih poglavlja.

Takođe, Miletić se osvrnuo i na dobru ekonomsku saradnju i slovenačke kompanije koje u Srbiji zapošljavaju veliki broj građana.

On je pozdravio angažovanost Slovenije u regionalnoj saradnji, posebno preko inicijative Brdo Brioni, ali je istovremeno ocenio da sadašnja situacija na Kosovu i Metohiji ne ide u prilog pomirenju naroda, imajući u vidu prištinsko nepoštovanje Briselskog sporazuma, formiranje vojske, uvođenje taksi od 100 odsto na robu iz Srbije i BiH, kao i donošenje rezolucije o genocidu koja ne korespondira sa realnošću.

U razgovoru je bilo reči i o statusu srpske zajednice u Sloveniji, uz ocenu da dve države pored zajedničke prošlosti mogu imati i svetlu zajedničku budućnost.

Sastanku su prisustvovali i članovi PGP sa Slovenijom Nataša St. Jovanović, Predrag Jelenković, Goran Kovačević, prof.dr Miladin Ševarlić, dr Svetlana Nikolić Pavlović, dr Borka Grubor, Ana Čarapić i Danijela Stojadinović, kao i zamenik ambasadora Slovenije Roman Vajksler.

Srbija
Covid-19
Serbia Svet
+27 (24h)
11,381
Zaraženih
0
+0 (24h)
242
Preminulih
0
58.04%
6,606
Izlečenih
0
39.83%
4,533
Aktivno
+60,991 (24h)
6,087,409
Zaraženih
0
+2,072 (24h)
368,494
Preminulih
0
49.64%
2,697,332
Izlečenih
0
49.64%
3,021,583
Aktivno


2 Responses

 1. BERIŠA Odgovori

  Sa svi ambasadori, ministri i drugi visoki funkcioneri se on sastaje, a gde se vidi zbog cega, gde su razultati tih sastanaka??? LJUDI GLEDAJTE MALO REALNO STANJE SVRLJIGA!!!

  14
  1
 2. MZ Prekonoga Odgovori

  Sijalice ulicne ne rade od Policije do Opstinu…Neka prosetaju oni iz Direkciju, neka vide Zonu Sumraka

  12
  1

Ostavite klomentar

Povezano:

Pročitajte i ovo:

Scroll to top