Miletić sa predstavnicima ,,Telekoma'' u Beogradu o problemu gašenja ,,CDMA'' bežično-fiksne telefonije - Svrljiške novine
Stopirati gašenje

Miletić sa predstavnicima ,,Telekoma“ u Beogradu o problemu gašenja ,,CDMA“ bežično-fiksne telefonije

Broj pregleda:

Narodni poslanik Milija Miletić sastao se proteklog petka u Beogradu sa inženjerom za telekomunikacije Stevom Drčom u sedištu kompanije ,,Telekom“ kako bi razgovarao o aktuelnom problemu gašenja ,,CDMA“ bežično-fiksne telefonije.

Miletić sa predstavnicima ,,Telekoma'' u Beogradu o problemu gašenja ,,CDMA'' bežično-fiksne telefonije 1
Miletić i Petrović na sastanku u Beogradu, foto: M.M.

Po našim ranijim pisanjima, gašenje ,,CDMA“bežično-fiksne telefonije bi bukvalno značilo da trenutne bazne stanice koje su u opsegu 450MHz pređu na viši nivo, i to preko 850MHz, a samim tim više od polovina seoskih naselja ostalo bi bez bežično-fiksne telefonije.

Miletić je na sastanku u predstavništvu ,,Telekoma“ u Nišu inicirao da se produži rok gašenja baznih stanica dok se ne pronađe adekvatno rešenje za svrljiška sela.

U Beogradu sam takođe razgovarao o odlaganju radova, sve dok ne pronađemo najbolje rešenje za naše stare žitelje. Tražio sam da ,,Telekom“ poboljša kvalitet mreže, postavi dodatne bazne stanice i našu opštinu pokrije internetom u svim delovima, kao i da se uslovi plaćanja prilagode, odnosno smanje cene, rekao je Miletić.

Miletić je odmah najavio sastanak sa direktorom ,,RATEL-a“ Miodragom Ivkovićem koji je nadležan za Sektor elektronske komunikacije.

Prokomentariši

Povezano:

Pročitajte i ovo: