Aleksandar Vučić – počasni građanin Svrljiga

Broj pregleda:

Odbornici Skupštine opštine Svrljig velikom većinom podržali su predlog Komisije za izbor i imenovanja, nagrade i javna priznanja da Povelja počasnog građanina ove godine pripadne aktuelnom premijeru Srbije i novoizabranom predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću.

Skupština opštine Svrljig, foto: M.M.

Međutim, i pored velike većine koja je podržala ovu odluku, imalo je i onih koji je ne podržavaju, a o takvom stavu javno se izjasnio Lazar Vukadinović (SPS).

Lazar Vukadinović (SPS), foto: M.M.

Povelja počasnog građanina opštine Svrljig dodeljuje se građanima, odnosno pojedincima za dela koja su doprinosila i doprinose jačanju ugleda opštine i za dela koja ostaju u stalnoj baštini opštine kao trajna vrednost. Mene interesuje na osnovu kojih kriterijuma je Aleksandar Vučić predložen da dobije Povelju počanog građanina i koja je to trajna baština koju je on Svrljigu ostavio. Mene baš interesuje. Čovek je dva puta bio u Svrljigu, neka obećanja dao, to je baština, da li je trajna – ne znam. Možda je trajna baština i to kada je bio u selu Prekonoga pa su njegovi telohranitelji ispreturali kuću koju je posetio, možda je to trajna baština, ja ne znam, rekao je mladi socijalista Vukadinović.

Milija Miletić kaže da u SPS-u postoje dve frakcije i da ovakav govor Lazara Vukadinovića nije iznenađujući.

Odbornik Milija Miletić, foto: M.M.

Mogu da podsetim mladog kolegu da je bio učesnik u Nišu na mitinzima i protestima gde je nosio pištaljku i dao podršku Vuku Jeremiću. Ali to je pravo svakog da izrazi svoje mišljenje. Podsetiću da smo mi u Svrljigu i 2014. i 2016. i 2017. godine dali uvek preko 67% glasova za Aleksandra Vučića koji je nosio i vodio i koaliciju, a i vladu u prethodnom periodu, rekao je Miletić i pozvao Vukadinovića da javno kaže koga je kandidata podržao na proteklim predsedničkim izborima.

Kada je u pitanju frakcija unutar stranke Vukadinović ističe da to ne postoji i da nikada nije postojala. A na pitanje da li je na izborima glasao za Aleksandra Vučića, Vukadinović odgovora ”Ustavom pravo glasa je tajno”, te dodaje da je prvi na svom biračkom mestu izašao na birališta u 7 ujutru, ali o detaljima nije hteo da govori.

Potom je za govornicu izašao šef socijalista Raco Mentović i upitao gde se trenutno nalazi predsednica opštine i koliko je puta bila prisutna na sednicima Štaba i da li je učestvovala u izbornim radnjama i za koga je ona glasala.

Izvolite kažite mi za koga je glasala predsednica opštine na izborima. Ali bi bilo glupo da insistiram na tome, rekao je Mentović.


Inače, ove godine Majske plakete dobiće:

Veselin Jovićević, direktor ”Slavija” hotela, za pomoć opštini u prezentaciji svrljiške privrede i poljoprivrede na manifestaciji ”Dani Svrljiga u Beogradu”,
Violeta Jović, za unapređenje kulturne baštine i očuvanje izvorne tradicije opštine Svrljig,
Organizacija Ujedinjenih nacija za hranu i poljoprivredu FAO, za pomoć opštini u donacijama za preko 2500 paketa stočne hrane seoskim gazdinstvima oštećenim usled vremenskih nepogoda,
Potpukovnik doktor Dragoslav Stojanović, internista-nefrolog, za nesebično pružanje svake vrste medicinske pomoći građanima opštine Svrljig prilikom lečenja u vojnoj bolnici u Nišu kako u radno vreme, tako i van radnog vremena,
GIZ, Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju, za realizaciju projekta ”Unapređenje upravljanja zemljištem na lokalnom nivou u Republici Srbiji,
JKSP ”Svrljig” Svrljig, za 30 godina uspešnog rada i poslovanja.

Prokomentariši

Povezano:

Pročitajte i ovo: