Za pohvalu

Pogledajte kako su preuredili okolinu

Ukupan broj pregleda:

Stanovnici zgrade broj 4 u Prvomajskoj ulici samoinicijativno preuredili su svoje okruženje i od deponije napravili mini park.

Deo grada koji je ličio na deponiju sa prevrnutim kontejnerima  punih srče, plastike, papira i raznih otpadaka, danas liči na pravi mini park sa pupoljicma cveća, zelenom travom i ručno izrađenom ogradicom.

Na ideju da nešto promene došli su četiri stanara zgrade broj 4, u proleće 2012.godine, gde je predhodio problem sa prepunim kontejnerima koji su faktički bili “izvor zaraze“.

Potrudili smo se da nam okolina izgleda lepša i zelenija, ekološki zdravija. Tu svakodnevno izlaze deca i igraju se, prvenstveno je to za njih a onda i za sve nas ostale koji želimo da odmaramo u miru i zelenilu, rekao je predsednik skupštine stanara, Đorđe Irić.

Pre i posle

On je dodao da će sa početkom proleća otpočeti novi radovi na uređenju i postavljanju klupa i dečijih tobogana i igračaka, ali se takođe nada da će im u toj nameri svesrdno pomoći i lokalna samouprava.

Planiramo da uredimo ostatak neuređenog prostora, postavljanjem klupa i propratnih igračaka za najmlađe, samim tim očekujemo pomoć i od lokalne samouprave, naglasio je Irić.

Vođeni jednim motivom da preurede svoj letnji kutak, građani ulice Prvomajske, zgrade 4, načinili su prvi ne tako mali korak ka stvaranju boljih i lepših uslova za život. Za ovaj poduhvat nije im trebalo puno novca, već samo dobra volja i želja za promenama.

8 Komentara

Pošaljite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *