Prvi deo pred Belmužijadu

Počinje izgradnja bazena

Broj pregleda:

Na osnovu projektnog zadatka, funkcionalnih potreba i predviđenog broja korisnika, urađeno je idejno rešenje kompleksa otvorenih bazena u Svrljigu.

1

Na jučerašnjem sastanku sa projektantima tim ''SVS-projekt'', u SO Svrljig u 18h, prisustvovao je veliki broj stručnjaka iz oblasti građevinarstva, privatnika, političara i čelnika lokalne samouprave i žitelja opštine.  

Naime, kompleks bazena biće izgrađen iz tri etape a prva će biti gotova već pred održavanje ''Belmužijade''.

Svrljig će dobiti jedan otvoreni bazen u prvoj fazi, već ove godine, do početka ''Belmužijade''. Naša komisija je obišla više gradova gde ima sličnih kompleksa bazane pa smo nastojali da uskladimo želje i mogućnosti. Trudimo se da sa što manje sredstava postignemo pravi efekat gradnjom funcionalnog kompleksa bazena shodno našim potrebama – rekao je predsednik opštine Svrljig Milija Miletić.

Predsednik je pozvao da u narednih nedelju dana u izradi projekata učestvuju svi sugrađani, koji će pratiti ovaj projekat preko medija. 

Mogu našoj službi u opštini ili Direkciji za izgradnju dostavljati svoje primedbe i predloge. Samtaramo da je ovakav objekat stvarna potreba stanovnika našeg grada i izdvojili smo 22 miliona budžetskih sredstava za gradnju u prvoj fazi – rekao je predsednik opštine Milija Miletić ,na prezentaciji idejnog projekta kompleksa bazena.

Prema predloženom idejnom rešenju osnovna je gradnja poluolimpijskog bazena 25 x 13,5 metara a potom i dečijeg bazena manje površine. Predviđeni su, pored neohodne opreme za tehničko funkcionisanje i održavanje bazen i brojni prateći sadržaji, od dečijih mobilijara, do kafića i spaisoca i medicinske službe.

Kako saznajemo voda će biti obezbeđena iz bušotina, poput arterskih bunara, koji će pomoći da se ne smanjuju postojeći kapaciteti sa gradske mreže, ujedno će pomoagati u periodu kada bazen ne radi. Za to su predviđene dve bušotine, jedna na samom Pastirišu a druga na isturenoj loklaciji.

Detaljne karakteristike kupališnog kompleksa:

Na osnovu projektnog zadatka,funkcionalnih potreba i predviđenog broja korisnika, urađeno je idejno rešenje kompleksa otvorenih bazena, sa pratećim objektima i tehničkim blokom, za potrebe opštine Svrljig. Pešački prilaz do ulaza u objekat gde je smeštena garderoba, obezbeđen je iz Hasanbegovićeve ulice sa keja. Školski prilaz moguć je takođe iz Hasanbegovićeve ulice. Predviđen je potreban broj parking mesta ispred glavnog ulaza. Na parceli su idejnim rešenjem predviđena dva bazena kapaciteta 500 korisnika. Rekreativni bazen je dimenzija 25 x 13.5 metara kvadratnih, sa površinom vodenog ogledala od 312.5 metara kvadratnih i dubinom od 2.20 m. On je zbog visokog nivoa podzemnih voda uzdignut na plato visine 1.20 m do koga se pristupa preko stepeništa i rampe. U sklopu stepeništa, nalazi se i tribina za sedenje i suncanje, sa kojih se pruza pogled na brčkalište. Brčkalište je nepravilnog oblika kruznih formi, poluprecnika od 4.20 do 9.60 m, ukupne površine vodenog ogledala od 520.5 metara kvadratnih sa različitim dubinama 0.40 i 1.20 m. Dubina od 0.40 m je pregrađena zidom visine 50 cm sa koga padaju vodeni slapovi. Uz brčkalište je predviđen i kafe bar, kružne osnove prečnika 8.0 metara.

FOTOGALERIJA

Povezano:

Pročitajte i ovo: