Naredba o vanrednoj inspekcijskoj kontroli svih lokala i ugostiteljskih objekata u Srbiji upućena je svim organizacionim jedinicama a kako nezvanično saznajemo od sinoć kontrola i u Svrljigu.

Ova mera sporvodi se po nalogu ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića, a posle tragedije u novosadskoj diskoteci „Kontrast” u kojoj je nastradalo šestoro mladih ljudi.

Inspektori za protivpožarnu zaštitu krenuli su u kontrolu preventivnih mera zaštite od požara u svim ugostiteljskim objektima, noćnim klubovima, kafićima, restoranima, hotelima, hostelima, bioskopoma, diskotekama, tržnim centrima, pozorištima i svih drugih mesta gde se okuplja veći broj ljudi.

Osim toga, kontrolisaće se da li lokali imaju aparate za početno gašenje, kao i njihova ispravnost. U kuhinjama će se kontrolisati ventilacija i na koji način se radi na održavanju dima. Tražiće se i saglasnost – da li imaju dozvolu za držanje nekih zapaljivih tečnosti – navodi sagovornik, i ističe da će taj posao isključivo raditi nadležna inspekcija u saradnji s policijom koja će pružati logističku podršku.