Peti sabor lovaca u Svrljigu
Skup uveličao narodni poslanik

Peti sabor lovaca u Svrljigu

Broj pregleda:

Danas je u Svrljigu obeležen peti jubilarni sabor lovaca. Takođe na današnji dan proslavljena je i značajna godišnjica – 115 godina postojanja lovačkog udruženja ”dr Milenko Hadžić”.

Sasa-Dujovic---narodni-poslanik
Saša Dujović – Narodni poslanik

Hajkom na obroncima svrljiških planina otpočelo je obeležavanje 115 godina postojanja i rada udruženja lovaca u Svrljigu. Lovačko udruženje ” dr Milenko Hadžić”  je šesnaesto osnovano udruženje u Srbiji što je odraz naprednosti predaka ovdašnjih lovaca još iz tog perioda.

loovci

Okupljanje lovaca, bazirano je i na druženju bez oružja svečanim obeležavanem petog jubilarnog Sabora i godišnjice postojanja u sali OŠ ”Dobrila Stambolić” , gde je prisustvovalo više od 400 lovaca iz svih krajeva Srbije.

Slavlje su uveličali predsednik opštine Svrljig Milija Miletić, predsednica SO Svrljig Jelena Trifunović i narodni poslanik u Skupštini Republike Srbije Saša Dujović, potom, predsednik Skupštine lovačkog saveza Srbije Marko Tica, koordinator u lovačkom Savezu Srbije za južni lovni region Aleksandar Pantelić i član Upravnog odbora lovačkog Saveza Srbije Zoran Aleksić.

Današnja hajka je samo jedan deo lovačkih aktivnosti. Naime, lovci u toku jedne kalendarske godine obezbede i teren obogate sa preko 40 tona kukuruza i 5 tona soli radi prihrane divljači i očuvanjul lovišta. Što se tiče ulova i zaštite od štetočina, svrljiški lovci godišnje odstrele blizu 300 lisica, negde oko 150 – 200 divljih kuna, 100 divljih mačaka.

FOTO GALERIJA

Prokomentariši

Povezano:

Pročitajte i ovo: