Otvoren omladinski klub u Svrljigu

Ukupan broj pregleda:

Danas je u Svrljigu otvoren omladinski klub u okviru projekta koji finansira Ministarstvo omladine i sporta. Ukupna vrednost projekta iznosi 800.000 dinara.

Omladinski klub, koji se nalazi u sklupu KZM-a, je sredstva iskoristio za adaptaciju prostorija i nabavku računara i propratne kompijuterske opreme. Pored IT opreme Omladinski klub opremljen je novim nameštajem, ali i sportskim elementima, poput stola za stoni fudbal, pikada i još puno toga. U okviru ovog projekta organizovan je turnir u basketu ‚‚Svrljig 2012‚‚ , a održana je i novinarska radionica poput škole novinarstva i radionice sličnog sadržaja u skladu sa ciljevima Nacionalne strategije za mlade.

– Realizacijom ovog projekta stvoriće se uslovi za kvalitetno provođenje slobodnog vremena za mlade u našoj opštini. Ovde će mladi moći da besplatno koriste internet velike brzine, štampaju ili skeniraju sve što im je potrebno. Moći će, takođe, da igraju pikado ili stoni fudbal ili samo svrate i popiju sok ili kafu. To je nešto novo za Svrljig. Srećan sam zbog ovog projekta i uveren sam da će Kancelarija za mlade i u narednom periodu nastaviti sa ovom dobrom praksom, rekao je koordinator Kancelarije za mlade i opštinski većnik, Marko Mladenović.

Predsednik opštine Svrljig naglasio je da Omladinski klub u okviru Kancelarija za mlade u Svrljigu ima punu podršku od opštine Svrljig što je pozitivno rezultiralo zajedničkim učešćem na konkursu kod Ministarstva omladine i Sporta.

Otvaranju su prisustvovali i predsenik opštine Svrljig, Milija Miletić, i predsednica skupštine opštine Svrljig, Jelena Trifunović.

8 Komentara

 1. PSSBK SVRLJIG

  24/09/2012 u 22:09

  Predlazem svim strankama iz Svrljiga da odigraju partiju stonog fudbala sa Milijom jer samo tu mogu da ga pobede mada kako trenira i tu nece moci!

 2. asdf

  25/09/2012 u 16:21

  Gde se nalazi taj klub što je otvoren?

 3. mikipark

  25/09/2012 u 16:55

  Pa ljudi,Cestitam

 4. Milan

  25/09/2012 u 17:28

  U Bugarsku

 5. djole

  25/09/2012 u 17:58

  Klub se nalazi u sudskoj zgradi gde je i kancelarija za mlade. Ali mene interesuje da nam neko kaze ko je tamo zaduzen da radi ili da sedi dok dolaze ljudi. Kako je planirano da funkcionise da li su planirane neke sekcije i edukacije vidim da pise da su bile ali nista nisam cuo o tome do danas. Ko je nadlezan za sva pitanja u vezi ovog omladinskog kluba koji je telefon i slicno.

 6. Natasa Minic

  25/09/2012 u 18:01

  Sve pohvale na rad i zalaganje lokalne samouprave i svrljiskih omladinaca. Preporucujem Vam da sto krenete sa konkretnim inicijativama poput bazena,sto je i Milija nagovestio na kraju intervjua. Preporucujem takodje da nesto korisno uradite sa tom sudskom zgradom.Znajuci da su vise od polovine prostorije nenamenske iskoriscene,tj.prisvojene,moze mnogo toga da se pokrene.Jedan predlog za mlade,da se sto pre potrude da bar postave neki natpis ili bilo sta gde se nalazi njihovo sediste.Puno ce znaciti a i izgledace kao otvoren poziv svim omladincima. Pozdrav jos jednom i samo napred.

 7. kritika

  25/09/2012 u 18:06

  Ne mogu kritikovati pozitivne stvari. Ovaj covek se zaista muci da pokrene posrno Svrljig i da ga vrati na pravi put. Svaka ti cast predsednice.
  Kritiku upucujem Marko sto nije pozvao gradjane da prisustvuju otvaranju Omladinskog kluba nista vise.

 8. salex

  10/10/2012 u 08:33

  Sta je ovo…Klub omladine USS?

Pošaljite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *