Ekspanzija mladih sportista u školi fudbala ’’FK Svrljig’’ . Trenutno na treninge dolazi oko pedesetak dece, od kojih je 11 devojčica.

Na fudbalskom terenu jutros oko 9 sati zatekli smo tridesetak mališana koji u prvoj grupi vredno treniraju i spremaju se za nastupanje u takmičenjim u ligama Srbije. Za sada, po rečima nadležnih iz ŠF, na treninge dolazi nešto više od 50 dečaka i devojčica, ali da se taj broj iz dana u dan povećava. Zanimljivo je da u ovoj školi ima i zainteresovanih devojčica koje rame uz rame sa ostalim polaznicima treniraju i  pritom beleže dobre pomake u radu sa loptom.

Članarina se ne plaća, a treninge vodi, Nikola Petrović, profesor sporta i fizičkog vaspitanja, koji ima zvaničnu diplomu za rad sa decom.

– Upis u školu fudbala je besplatan i još uvek je u toku. Zadovoljni smo dosadašnjim odazivom polaznika i nadam se da će ih u budućem periodu biti još više, rekao je trener Petrović.

Iz kluba najavljuju da će od sledeće sezone ŠF ‚‚FK Svrljig‚‚ naći u ligaškom takmičenju, i uz to dodaju da će pored seniora FK Svrljig  imati kategorije petlići, pioniri i kadeti. Sekretar FK Svrljiga, Boban Petrović, kaže da nije isključena mogućnost formiranja ženskog fudbalskog tima, ukoliko se za to steknu adekvatni uslovi.

Podsećamo: utakmica osmog kola ‚‚Niške zone‚‚ između  fudbalskog kluba Svrljig i ekipe Pukovac iz Pukovca odigraće se 06.10.2012.godine sa početkom u  15:30 časova na SC ‚‚Pastirište‚‚ . Ovom prilikom pozivaju se svi ljubitelji fudbala da dođu i bodre domaće fudbalere.