Odbijeni predlozi Demokratske stranke

Broj pregleda:

Dragi sugrađani, povod za obraćanje putem saopštenja je sednica Skupštine opštine Svrljig, održana 5. maja 2011.god., dakle – pre  nedelju dana. O dešavanjima na toj sednici ni opštinska vlast, ali ni većina lokalnih medija nije obavestila građane. Koji su razlozi – možemo samo da nagađamo.

Na sednici skupštine opštine Svrljig, koja je održana 5. maja ove godine odbijena su dva predloga  OO DS Svrljig:

predlog odluke o priznavanju  prava na  novčanu pomoć za novorođenčad u iznosu od 5.000,00 dinara mesečno tokom prvih godinu dana od rođenja deteta i

predlog odluke o jednokratnoj finansijskoj pomoći bračnim parovima u iznosu od 100.000 dinara

sa obrazloženjem od strane pojedinih opštinskih funkcionera da je to sticanje jeftinih političkih poena i da se predlog ne može prihvatiti iz proceduralnih razloga.

Smatramo da je takvo obrazloženje nepristojno i licemerno u situaciji kada nam ne odumiru samo sela, već se i čitave porodice sele iz Svrljiga u druge gradove i kada se u toku jedne godine rodi samo 57 beba ili sklopi 23 braka.

Na istoj sednici usvojena  je odluka o lokalnim komunalnim taksama kojom je, na primer, uvedena taksa za otkup poljoprivrednih proizvoda u Svrljigu u iznosu od 14.000 dinara a u nekim drugim opštinama, poput Merošine ta ista taksa iznosi 7.ooo dinara, odnosno manja je za 100%.

Opštinska vlast olako poseže za novcem građana ali zato ne želi išta da da i pored toga što novac iz budžeta nije samo njihov već je to novac svih građana opštine Svrljig.  Uvek kada u skupštinu stigne neki predlog od strane opozicije koji ide u prilog građanima Svrljiga,  sadašnja vlast u opštini  kaže da se na taj način stiču jeftini politički poeni i takav se predlog odbije.

Zato pitamo predstavnike opštinske vlasti šta je bitnije za opštinu Svrljig od dece i porodice, od povećanja nataliteta i stvaranja uslova za pristojan život u Svrljigu?

Za nas dileme nema i zato će Opštinski odbor Demokratske stranke nastaviti da se zalaže i bori za ove odluke  sve do trenutka dok  ne budu usvojene u Skupštini opštine Svrljig.

 

INFORMATIVNA SLUŽBA OO DS SVRLJIG

Srbija
Covid-19
Serbia Svet
+48 (24h)
11,275
Zaraženih
0
+1 (24h)
240
Preminulih
0
55.67%
6,277
Izlečenih
0
42.2%
4,758
Aktivno
+77,255 (24h)
5,755,401
Zaraženih
0
+4,073 (24h)
355,727
Preminulih
0
50.83%
2,474,208
Izlečenih
0
50.83%
2,925,466
Aktivno


6 Responses

 1. pera Odgovori

  Po svemu sudeci,ova vlast nece da prihvati ove predloge,i zato treba da se slozimo i ujedinimo i da ih jednom za svagda proteramo iz opštine i svih institucija u kojima su postavljeni.Ne treba da trosimo snagu na objasnjavanje s njima , jer se nece promeniti.

 2. Dragan Odgovori

  Sto ovako nesto niste uveli dok ste bili na vlasti? Sto ne opraviste Svrljig kad ste mogli nego cete sad kao opozicija da ga opravljate? Ah, da! I vi skupljate politicke poene.

 3. MAGNUS Odgovori

  Ja mislim da su predlozili da predsednik opstine uzima jos 5000 din.preko plate da pbi prihvatili,a ovako ko da daje deci kada je ovo postao grad penzionera i lopova!!!

 4. Draincanin Odgovori

  Ćoravom se ne namiguje

 5. KOS70@LIVE.COM Odgovori

  Zasto vi to niste uvaeli kad ste bili na vlasti nekoliko dana?

 6. STUDENTSKO RADNIČKI POKRET Odgovori

  Ne branimo aktuelnu vlast, na protiv želimo da što pre ode ali ste to trebali vi da progurate a ne sada da moljakate.

Ostavite klomentar

Povezano:

Pročitajte i ovo:

Scroll to top