PETI JUN

Obeležen Svetski dan zaštite životne sredine

Ukupan broj pregleda:

U okviru obeležavanja 5. juna Svetskog dana zaštite životne sredine održan je sastanak kojim se obeležava 10 godina od osnivanja ,,neformalne Zelene poslaničke grupe“, kojem je prisustvovao i narodni poslanik Milija Miletić. 

Milija Miletić, foto: Svrljiške novine

Neformalna Zelena poslanička grupa osnovana je u novembru 2009. godine, i sa svakim sledećim sazivom Narodne skupštine Republike Srbije obnavljala je svoj rad. Ovu neformalnu grupu čine narodni poslanici i poslanice iz različitih stranaka posvećeni temama zaštite životne sredine i održivog razvoja, koji aktivno rade na promociji i prihvatanju evropskih standarada i normi.

Svakog 5. juna u svetu se obeležava Dan zaštite životne sredine.

Različite manifestacije i kampanje u sklopu ovog praznika imaju cilj da skrenu pažnju javnosti na brojne ekološke probleme i neophodnost očuvanja životne sredine.

NACRT ZAKONA O PRAVIMA DETETA

Miletić: Veća briga o deci na selu!

Takođe, danas u Skupštini Srbije održana je javna rasprava o Nacrtu zakona o pravima deteta gde je narodni poslanik Milija Miletić govorio o problemima dece sa sela i tom prilikom zatražio da u okviru predloga Nacrta zakona bude uvršten poseban status deteta na selu, odnosno da deca koja žive u seoskim sredinama imaju određene benefite, olakšice i veće mogućnosti kada je u pitanju školovanje i sl.

1 Komentar

Pošaljite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *