Učesnici ”Okruglog stola o regionalnim javnim servisima”, koji je na inicijativu ”Niške televizije” održan u Velikoj sali Skupštine grada Niša, zatražili su sastanak sa predstavnicima Ministarstva za kulturu i informisanje. 

Ideju o formiranju  regionalnih  javnih  servisa  podržali  su narodni  poslanici iz Niša, gradonačelnik Niša – prof. dr Zoran Perišić, predsednik Skupštine grada Niša – prof. dr Mile Ilić; čelnici  niških gradskih opština: Medijana – dr Nebojša Krstić, Crveni  krst – Darko Bulatović, Pantelej – Srđan Savić; predsednici opština:  Surdulica – Novica Tončev, Gadžin Han – Saša Đorđević, Svrljig – Milija Miletić, zamenik predsednika Opštine Bojnik – Aca Jovanović; predstavnici Kragujevačke inicijative, kao  i  nacionalnih saveta bugarske, vlaške i makedonske  manjine u  našoj zemlji.

– Ideju o formiranju javnog regionalnog sevisa smatram dobrom, prvenstveno zbog interesa naših građana koji mogu na taj način da vide da radimo sve transparentno, u njihovom interesu i da budu blagovremeno obavešteni o svim akcijama i događajima u regionu. U ime opštine Svrljig podržavam ovaj projekat, rekao je između ostalog predsednik Miletić na skupu.

Inače, Vlada Srbije je septembra 2011. godine usvojila medijsku strategiju, koja predviđa formiranje šest regionalnih javnih servisa.Strategija u narednom periodu treba da se implementira  kroz set medijskih zakona.

Zbog potrebe za objektivnim informisanjem, više od  35.000 Nišlija potpisalo je zahtev za prerastanje ”Niške televizije”  u regionalni javni servis.