Tačno je:

Novi broj časopisa „Bdenje“

Objavljeno: 12/08/2013.

Komentara: 0

Broj pregleda:

U izdanju Centra za turizam, kulturu i sport Opštine Svrljig i književnog kluba „Branko Miljković“ iz Knjaževca izašao je novi, 36. broj časopisa „Bdenja“.

Bdenje

Iz štampe je izašao novi, 36. broj časopisa za književnost, umetnost i kulturnu baštinu „Bdenje“, koji izdaju Centar za turizam, kulturu i sport Svrljig i književni klub „Branko Miljković“ iz susednog Knjaževca.

Pored rubrike za domaću književnost, deo nazvan „Upoznavanja“ donosi prevode po tri ruska i nemačka pesnika, dok „Tumačenja“ donose kritičke prikaze knjiga. Zastupljeni su, naravno, i književnoteorijski radovi.

Autor: D.St.
(V. novosti)

Povezane vesti

Objavljeno: 25/11/2009.

Komentara: 0

Broj pregleda:

Do kraja novembra iz štampe izlazi novi broj časopisa za književnost, umetnost i kulturnu baštinu “BDENJE”. Reč je o dvobroju (21-22) u izdanju Kulturnog centra Svrljig i Književnog kluba “Branko Miljković” iz Knjaževca.
U ovom broju “Bdenje” donosi niz zanimljivih sadržaja. Sem uobičajenih rubrika, u časopisu će se naći i izbor pesama nagrađenih autora na konkursu “Dani Gordane Todorović” i Festivalu kulture mladih Srbije u Knjaževcu, kao i panorama knjaževačkih pesnika, koju je priredio Obren Ristić.
U rubrici TUMAČENJA, Slavoljub Obradović piše o romanu Miroslava Popovića “Sudbine”, a Milijan Despotović daje prikaz nove knjige pesama Dejana Bogojevića “Prelivi, otisci…”,
Dragana Živić Ilić iz Toronta, piše o knjizi pesama Ranka Radovića “Nježje”, a Ljubiša Rajković Koželjac o novom delu naše dijalektologije i leksikografije autora Jakše Dinića pod naslovom “Timočki dijalektski rečnik”.


Download novog broja Bdenje

info: kcsvrljig.info

Povezane vesti