Nek oživi selo moje

Ukupan broj pregleda:

 

Akcija kulturnog i duhovnog oživljavanja sela opštine Svrljig, koja je ove godine pokrenuta od strane lokalne samouprave, Kulturnog centra Svrljig i Mesnih zajednica, pod nazivom „Nek se poet pesma poje, nek oživi selo moje“, nastavljena je ove nedelje u selu Radmirovcu. Karavan folklora, pesme i dobre muzike posetio je ovo svrljiško selo na dan seoske slave Svete Trojice, a druženje sa meštanima i njihovim gostima trajalo je gotovo puna dva sata. Program je organizovan u centru sela, a počeo je kolom Svrljiška rumenka, koje se u ovim krajevima igra od davnina, tako da su i domaćini iz Radmirovca odmah uzeli učešće u igri.

Okupljenim meštanima, kao i gostima iz susednih sela i opština, obratio se predsednik opštine Svrljig, Milija Miletić, koji je svim domaćinima ovog sela čestitao slavu i poželeo puno sreće i zdravlja u kući i dobrog roda na njivama, i podsetio na velika ulaganja za poboljšanje života na selu.

Manifestacija „Nek se opet pesma poje, nek oživi selo moje“ trajaće do sredine leta, a nastavlja se već u petak 17.juna od 18. časova u selu Grbavču.

6 Komentara

 1. pera

  16/06/2011 u 12:29

  Ovako se sakupljaju glasaci i politicki poeni,,i nista drugo,,pa neka mi kaze neko, koliko ima omladine a koja je poreklom iz Radmirovca,koja ce da ucestvuje u tom programu.Ovo me podseca na nekadasnje cirkuzante, koji idu od mesta do mesta.Ono, lepo je,ali treba da se zapitamo s kojim povodom je to organizovano!!!

 2. Marginalac

  16/06/2011 u 17:06

  Ako rumenka ne ozivi sela,nista nece!Samo napred,batalite ekonomiju,infrastrukturu islicne trice!

 3. ljutko

  16/06/2011 u 23:29

  Izgleda samo ja i ti posecujemo Svrljiske novine.Ustvari i nekoliko Cumijeva supervizora koja uskacu nekada kada je gusto da ga brane i tebe da kritikuju.Lose si reko,ne CIRKUZANTI nego nekada davno je od sela do sela vodjena mecka i igrala,i deca se skupljala da je gledaju.Metaforicno tada se 1 covek izivljavao na jednu bespomocnu ,vezanu zivotinju,i da bi joj dao da jede morala je da igra dok joj je on svirao udarajuci u nekakvu tepsiju.A sada….

 4. pera

  18/06/2011 u 22:26

  ….se isto jedan covek izzivljava nad celom opštinom ubacujuci“na kasicicu“ malo zabave tamo gde ga svi sigurno mrze i pljuju!Pa nece od toga procvasti to selo gde se ti skupovi odrzavaju.Jedino imace neku korist lokalne kafanice i prodavnice, jer ce jedino tada imati neki profit i ovi koji prodaju semenke i kokice i slicne zanimacije.Inace to traje samo jedno vece, a sta ce biti s ostalim, to samo znaju ti mestani zabrinuti svojim mukama!

 5. MilanS

  20/06/2011 u 14:57

  Manite se ljudi,narod gladan i bedan,lepo je ovo da se odrzi,ali kada se steknu uslovi za to.Bruka da ovoliko nezaposlenih ima u nasoj opstini.Predsednice moraces da sagledas i mlade jer ovo nema vise smisla svi su otisli!

 6. steroid

  20/06/2011 u 16:53

  Posecujem i ja i samo vas gledam

Pošaljite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *