Nastavak lekarskih pregleda u Drajincu

Ukupan broj pregleda:

Akcija pod nazivom ‚‚Mobilnošću protiv imobilnosti‚‚ uspešno se nastavlja na teritoriji opštine Svrljig. Karavan lekara i stručni tim za pomoć starijim i iznemoglim licima obišao je danas selo Drajinac.

Prilikom posete lekar je žiteljima ovog sela proveravao i merio pritisak kao i nivo šečera u krvi, dok je ostatak tima obišao osobe koje nisu u stanju da se kreću, stare i iznemogle i one sa invaliditetom.

 Odaziv je bio popriličan, a lekar je pregledao sve koji su sa malo strpljena sačekali ispred mesne kancelarije u selu Drajinac.

Po rečima žitelja oni su zadovoljni i sa ovakvom proverom sopstvenog zdravlja, i kažu da je veoma bitno kontrolisati sebe u starijem dobu.

Tanja Lazarević, član tima ispred opštine Svrljig, kaže da se akcija uspešno odvija i da će se nastaviti u selima gde nema lekarskih ambulanti, odnosno po izboru donatora.

 

Koordinator akcije, Dejan Mitić iz Udruženja za lokalni razvoj ‘’Kamenica’’ kaže da je danas u Drajincu boravio lekar opšte prakse.

 – Pokušaćemo da ljudima koji nemaju u blizini zdravstvenu stanicu približimo usluge zdravstvene podrške, a samim tim nadamo se da ćemo u buduće moći još više da pomognemo, kazao je Mitić.

 

Projekat je podržan od strane operative Holandske fondacije i Balkanskog fonda za lokalnu iniciajtivu iz Beograda.

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *