Tačno je:

Nastavak akcije ‚‚Dinar na tri dinara‚‚

Objavljeno: 12/04/2012.

Komentara: 1

Broj pregleda:

Akcija opštine Svrljig za izgadnju infrastrukture napodručju seoskih mesnih zajednica ,,Dinara za tri dinara,, i  ove godine je u ponom zamahu. Danas je u kabinetu predsednika opštine Svrljig, Milije Miletića potpisano 15 ugovora  predstavnika sela sa direktorom Direkcije za izgranju Svrljig, Srđanom Đorđevićem, za za izvodjenje  radova.

Drago mi je da su ljudi sa seoskog područja shvatili prdnosti ove akcije gde za izgradnju infrastrukturnih objekata opština daje tri dinara na dinar koji sakupe meštani. Praksa je pokazala da se na ovaj način efikasnije i brže gradi. Lane i predhodne godine imali smo izvrsne rezultate na izgradnji seoskih vodovoda, asfaltiranju prilaznih puteva i ulica, pa su se neka sela ponovo javila za učešće. Posebno je značajno što ove godine, njihov primer, slede i neka druga sela te su sakupila učešće i javila se da zajednički obavimo poslove, rekao je predsednik Miletić, prilikom uručivanja ugovora prdsednicima sela.

Prema navodima direktora Direkcije za izgradnju – Svrljig, Srđana Đorđevića, sredstva su obezbeđena i radovi, u mnogim selima, mogu da počnu čim se angažuju izvođači. Dodaje se da srestava,  za ovu namenu, ima još u budžetu i apeluje se na sela, koja do sada nisu uspela da prikupe svoje učešće, što pre to učine i prijave se.

izvor: svrljig.rs

Objavljeno: 18/10/2011.

Komentara: 0

Broj pregleda:

Izvor selo, na petnaestak kilometara od Svrljiga,  za nekoliko dana dobija put dužine 400 metara i širine 2,5 metara kroz akciju na dinar tri dinara koja se veoma uspešno sprovodi na teritoriji opštine Svrljig. Ovaj put spaja mahalu ‚‚Dininci‚‚ i omogućiće bolji pristup za dvadesetak meštana ovog sela. Akcija u kojoj selo učestvuje sa jednom četvrtinom sredstava nastaviće se u selu Izvor reka, nakon sprovođenja postupka javne nabavke, a u skladu sa učešćem mesne zajednice. U predstojećem periodu, očekuju se radovi u selu Beloinje gde će biti asfaltiran i presvučen lokalni put u dužini od 200 metara i asfaltiraće se put do seoskog groblja u selu Lalinac.

 

‚‚Ovaj put u Izvoru za meštane je od velikog značaja, jer seoski put koji su do sada koristili u veoma je lošem stanju, skoro neprohodan posle kiša i u toku zimskog perioda. Sa mesnim zajednicama i sa samim meštanima sela u našoj opštini imamo izuzetno dobru saradnju, što možete zaključiti po ostvarenim odličnim rezultatima u proteklom periodu, gde smo kroz akciju dinar na tri dinara asfaltirali skoro sva sela koja su nam se javila i uzela učešće u akciji. Nastojimo da revitalizujemo sve putne pravce koji su od značaja za naše građane i meštane sela u našoj opštini. Kako znamo građevinska sezona je na izmaku, ali nas vreme još uvek služi pa moramo sve obaveze završiti u datom roku, rekao je predsednik opštine Svrljig, Milija Miletić,  nakon obilaska radova u selu Izvor.‚‚