Opštinsko rukovodstvo, predsednik opštine Milija Miletić i predsednica Skupštine opštine Jelena Trifunović, obišli su selo Drajinac i u saradnji sa Mesnom zajednicom, najavili radove u ovogodišnjoj građevinskoj sezoni.

U razgovoru sa predsednikom MZ ovog sela, Rankom Nedeljkovićem, članovima saveta MZ i odbornikom Ivanom Milivojevićem, predsednik Miletić je rekao da će se najpre pristupiti rešavanju problema vodosnabdevanja ovog sela.
U saradnji sa Javnim komunalnim preduzećem izvršiće se ispitivanje kapaciteta izvorišta kao i kvalitet vode, a zatim će biti raspisana javna nabavka za izgradnju kaptaže što bi značilo dovođenje vode do skoro svakog domaćinstva u selu.
Planira se i izgradnja igrališta za mali fudbal sa žičanom ogradom i asfaltiranje platoa kod zadružnog doma, dok će kroz „akciju na dinar tri dinara“  biti asfaltirano nekoliko ulica u selu.
Predsednik MZ sela Drajinca, Ranko Nedeljković istakao je izuzetno dobru saradnju sa rukovodstvom opštine i Fondom za razvoj poljoprivrede i najavio radove na uređenju atarskih puteva.

Predsenik Miletić je najavio i rešavanje vodosnabdevanja sela Plužine pronalaženjem izvorišta i izgradnjom kaptaže ili nekog drugog objekta koji će poboljšati snabdevanje vodom meštana i ovog svrljiškog sela.