Predsednik opštine Milija Miletić najavio je danas da postoji mogućnost uvođenja restrikcije vode zbog problema u napajanju viših delova Svrljiga.

U višim delovima Svrljiga ponovo nema dovoljno vode, kažu da neka domaćinstva nemaju vodu po nekoliko dana, što je nedopustivo. S’toga ću ponovo pozvati direktora JKSP-a da sa svojim službama što pripreme i daju predloge ukoliko ima potrebe za uvođenje restrikcije vode, rekao je Miletić.

On je dodao da bi komunalno preduzeće trebalo da dostavi predloge iz svog delokruga, opštinskom veću, kako bi se što pre donele određene odluke.

Igor Davidović

Direktor JKSP Svrljig, Igor Davidović, kaže da je situacija alarmantna i da je očigledno kucnuo čas za uvođenje drugog stepena štednje, odnosno uvođenje restrikcija vode.

Sutra ujutru pravimo plan za uvođenje drugog stepena štednje vode. O svim aktivnostima blagovremeno ćemo obaveštavati javnost, rekao je Igor Davidović.

Inače, pritisak u mreži je skoro svakog dana u popodnevnim satima bio smanjen dok bi u  večernjim satima dolazilo do povećanja pritiska, tako da su žitelji u višim zonama mogli da dobiju vodu. Iz ovog preduzeća i dalje apeluju da se voda za piće iz vodovoda koristi isključivo za osnovne potrebe.

Podsećamo da su poslednje restrikcije bile 13.avgusta 2011.godine.