Moguća saradnja sa Slovencima

Broj pregleda:

 

Delegacija opštine Svrljig koju u poseti Sloveniji predvodi predsednik Milija Miletić, drugog dana boravka na području opštine Šentjernej obišla je više privrednih organizacija i imala susrete i razgovore sa rukovodstvom firmi koje su izrazile interesovanje za buduću saradnju.

Sa direktorom fabrike  ,,Areks,,  koja ima namensku proizvodnju – konkretno se bavi izradom municije i opreme za slovenasku vojsku ali i izvozi, po obilasku pogona, razgovarali smo o mogućim vidovima saradnje i eventualnog investiranja na području svrljiške opštine. Direktor Ivan Kralj izrazio je interesovanje za naše potencijale i ocenio da ima mesta saradnji što bi se konkretno ugovorilo u kontaktima sa našim privrednicima.

Obišli smo potom i  preduzeče  ISKRA- PIO i fabriku HYB u kojima se proizvode mašine za farmaciju i medicinski aparati najnovije generacije kao i mikročipovi najmodernije tehnologije. U preduzeću  MATISA, upoznali smo se sa proizvodnjom raznih vrsta agregata i tehnologijom postavljanja solarnih ploča za proizvodnju električne energije. Još jedna u nizu fabrika koje je neša delagacija obišla drugog dana posete Sloveniji je PODGORJE u kojoj se proizvode delovi za kamp prikolice i brodove. Suvišno je reći da smo svuda dobro primljeni i imali veoma konstruktivne razgovore. Upoznati sa našim potencijalima i prirdonim resusrsima, rukovodioci firmi koje smo posetili, izrazili su spremnost za sagledavanje angažovanja na zajedničkim poslovima i investiranje u privredu Svrljiga, izjavio je predsednik Miletić, drugog dana posete Sloveniji.

U  kasnim popodnevnim satima predsednik Miletić je iskoristio vreme za susret sa poznatim ljubljanskim privrednikom Momčilom Jorgaćevićem i bivšim direktorom komapanije KRKA Milosol Kovačićem. Tema razgovora bilo je razmatranje mogućnosti revitalizacije pogona Herbogal u Svrljigu.

Poseta se nastavlja obilaskom ostalih privrednih organizacija i kontaktima sa menadžerima firmi kojima bi se moglo da ponudi saradnja i investiranje na području svrljiške opštine.

izvor: Svrljig.rs

Srbija
Covid-19
Serbia Svet
+48 (24h)
11,275
Zaraženih
0
+1 (24h)
240
Preminulih
0
55.67%
6,277
Izlečenih
0
42.2%
4,758
Aktivno
+99,972 (24h)
5,778,118
Zaraženih
0
+5,075 (24h)
356,729
Preminulih
0
50.74%
2,489,422
Izlečenih
0
50.74%
2,931,967
Aktivno


3 Responses

  1. ljutko Odgovori

    Vali jedan clan delegacije!

  2. pera Odgovori

    Pa kako su organizovani,sigurno su ga negde izgubili usput.

  3. aleksa Odgovori

    Mozda se udala il ce potrazi srecu po sisreti sela

Ostavite klomentar

Povezano:

Pročitajte i ovo:

Scroll to top