Na predlog predsednika Skupštine opštine i odlukom odbornika lokalnog parlamenta, izabran je predsednik opštine Svrljig Milija Miletić.

Miletić je naglasio da će se u narednom periodu zalagati za rešavanje gorućih problema u Svrljigu. Kao prvi prioritetni cilj biće rešavanje  privrednog statusa odnosno rešavanje problema nezaposlenosti.

Kao novoizabrani predsednik opštine Svrljig zahvalio bih se građanima koji su nam dali podršku na lokalnim izborima kao i odbornicima koji su me danas podržali. Nastavljamo tamo gde smo stali, rešavaćemo problem nezaposlenosti, ulagaćemo u razvoj poljoprivrede kao i do sada. Neminovno je rešavanje i infrastrukturnih problema a ni problem vodosnabdevanja nismo zaboravili, naglasio je predsednik Miletić.

Predsednik je naglasio značaj unapređenja školstva i obrazovanja u Svrljigu. Tako da će i jedan od prioriteta biti otvaranje visoko obrazovne institucije u gradu.

Na današnjoj sednici izabrani su i novi članovi opštinskog veća, Blagojević Dragan, Blagojević Ivan, Vasić Tomislav i Mladenović Marko.

Miletiću je ovo drugi mandat na mestu predsednika opštine Svrljig i kako je u duskusiji odbornik Ljubiša Stojković (URS) istakao, izbor Miletića je rezultat volje i poverenja građana svrljiške opštine ukaznom Ujedinjenoj seljačkoj stranci, čiji je Miletć predsednik.

Milija Miletić Biografija:

Milija Miletić predsednik opstine Svrljig, rođen 1968.godine u selu Plužina nadomak Svrljiga, kraj poznat po stočarstvu i lekovitom bilju. Miletić iza sebe ima dugogodišnji staž terenskog veterinara – radnika. Svoj život najviše je posvetio poljoprivredi i poljoprivrednim poslovima. Politikom se aktivno bavi od 2002. godine a dugi niz godina bio je sindikalni aktivista. U periodu od 2005.godine do kraja 2009.godine Milija Miletić vrši funkciju zamenika a potom i predsednika opštine Svrljig. Za predsednika stranke izabran je na Skupštini koja je održana 23.decembra 2006.godine. Oženjen otac dvoje dece.