Miletić potpisao peticiju URS

Broj pregleda:

Predsednik opštine Svrljig i predsenik Ujedinjene seljačke stranke Srbije, Milija Miletić, potpisao je u Svrljigu peticiju Ujedinjenih regiona Srbije o decentralizaciji. Svečani čin potpisivanja obavljen je u prostorijama Ujedinjene seljačke stranke u prisustvu Ministarke omladine i sporta i članice predsedništva Ujedinjenih regiona Srbije, Snežane Samardžić Marković.

Nadam se da će ova peticija biti usvojena u republičkom parlamentu i da će sredstva koja ostanu u opštinskom budžetu biti domaćinski upotrebljena za poboljšanje kvaliteta života meštana opštine Svrljig rekao je Milija Miletić.

Peticija o decentralizaciji sadrži inicijativu o izmeni zakona o vraćanju imovine lokalnim samoupravama, zakona o finansiranju lokalnih samouprava i zakona o direktnom izboru gradonačelnika, rekla je Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković obraćajući se prisutnima. Reč je o 68 miliona dinara koji bi ostali u budžetu opštine Svrljig, što je dovoljno za izgradnju jedne savremene škole ili dva vrtića ili 12 kilometara vodovodne mreže.

Na kraju posete opštini Svrljig i Ujedinjenoj seljačkoj stranci, članica predsednišrva URS Snežana Samardžić Marković iznela je podatak da je peticiju do sada pored  Milije Miletića, ispred Ujedinjene seljačke stranke, potpisalo još dvadesetak gradonačelnika iz raznih političkih opcija: DS-a, Nove Srbije, Jedinstvene Srbije, LDP-a, SPO-a, DSS-a, SDP-a i grupa građana i oko 420.000. građana Srbije.

Srbija
Covid-19
Serbia Svet
+48 (24h)
11,275
Zaraženih
0
+1 (24h)
240
Preminulih
0
55.67%
6,277
Izlečenih
0
42.2%
4,758
Aktivno
+77,132 (24h)
5,755,278
Zaraženih
0
+4,015 (24h)
355,669
Preminulih
0
50.83%
2,474,091
Izlečenih
0
50.83%
2,925,518
Aktivno


2 Responses

  1. ljutko Odgovori

    Mlogo ozbiljni Branislav i Snezana-il su Ljuti????Podrzavamo potpisivanje peticije predsednika,ali to je mogo da potpise jos kad je Dinkic dolazio.Mora su ga ispalili SPS i sad se ipak mora vata za Mladju!

  2. pera Odgovori

    Pa zar ne vidite bre ljudi moji da on ovako kupuje politicke poene!Ako bude decentralizacija,mi cemo da pasemo travu i jedemo siblje i grmlje!Pa jel ima neko preduzece ovde koje radi i od koga se mogu izdrzavati ovi opštinari, socijalno ugrozeni,radnici i ostali ljudi.Decentralizacija moze,ali u Vojvodini , i Sumadiji, gde rade preduzeća,i gde ima nesto pada, a da ne budu zavisni od Beograda i Republike.Nemojmo se zavaravati, ta decentralizacija nista dobro nece doneti nama, osim „predsedniku“ i njegovim pulenima!

Ostavite klomentar

Povezano:

Pročitajte i ovo:

Scroll to top