Predsednik opštinskog odbora Ujedinjenih regiona Srbije u Svrljigu, Ljubiša Stojković, izabran je za zamenika predsednika opštine Svrljig. 

Čestitke novom zameniku

U sredu, 21.novembra, Ljubiša Stojković je izabran za novog zamenika predsednika opštine Svrljig. Stojković je iz redova Ujedinjenih regiona Srbije, diplomirani je pravnik i ujedno predsednik opštinskog odbora ove stranke u Svrljigu. Što znači da je na današnjoj sednici skupštine opštine Svrljig formirana nova vladajuća koalicija koju će u budućem periodu činiti odbornici Ujedinjene seljačke stranke i Ujedinjenih regiona Srbije.

U opoziciji ostaju koalicija SPS-JS-NS sa 4 i DS i SNS sa po 3 odbornika.

Želim da se zahvalim na ukazanom poverenju i predsedniku opštine koji me je predložio za ovu funkciju. Ja ću svakako za to poverenje odgovoriti radom i sve svoje mogućnosti ću kao građanin opštine Svrljiga i predstavnik URS-a koristiti u cilju razvoja naše opštine, rekao je Stojković.

Za Stojkovića je glasalo 17 od ukpno 27 odbornika u lokalnom parlamentu.

Izborom zamenika predsednika opštine i direktora JP direkcije Svrljig, koji će uslediti u nastavku sednice zaokružen je proces stvaranja nove koalicije u Svrljigu koju čine Ujedinjei regioni Srbije i Ujedinjena seljačka stranka. Bez obzira na činjenicu da USS ima apsolutnu većinu u lokalnom parlamentu i može sam a da vrši vlast u opštini, stigao je poziv za saradnju sa njihove strane, jer su u nama videli ne samo predstavnike političke stranke koja vrši vlast na Republičkom nivou, već i ljude koji svojim iskustvom i znanjem mogu da pomognu opštini.
Ujedinjeni regioni Srbije su u predhodnom periodu delovali opoziciono, ali smo bili kontstruktivna opozicija. Nismo kritikovali samo da bi smo oponirali vlasti već su naše kritike bile argumentovane i često su bile prihvatane od strane vlasti. Takođe je veliki broj bitnih odluka bio donet upravo na inicijativu odborničke grupe URS-a. Naročito ističem da nismo vršili opstrukciju rada opštinskih organa već smo u okviru svojih mogućnosti preko naših ministarstava radili na privlačenju određenih investicija i realizaciji određenih projekata u opštini Svrljig. U narednom periodu ćemo nastaviti da radimo na dobrobit žitelja opštine Svrljig, s tim što ćemo imati veći stepen odgovornosti, izjavio je nakon sednice SO Svrljig novi zamenik predsednika opštine Svrljig, Ljubiša Stojković.

U nastavku sednice SO Svrljig usvojene su ostale tačke dnevnog reda. Najviše diskutanata bilo je povodom tačaka 11 i 12, odnosno Predloga odluke o finansijskoj pomoći bračnim parovima, predlog odluke o izmeni Odluje o priznavanju prava na jednokratnu i jednogodišnju novčanu pomoć za novorođenčad.

BIOGRAFIJA ZAMENIKA PREDSEDNIKA OPŠTINE SVRLJIG:

Ljubiša Stojković rođen 14.11.1979.godine u Svrljigu, gde je zavrišio osnovno i srednje obrazovanje. Diplomirao je na Pravnom fakuletetu u Nišu 2003.godine, pravosudni ispit položio 2008.godine. 
Nakon pripravničkog staža u opštinskom sudu u Svrljigu, od 2006.godine obavlja poslove sekretara i profesora ustavnog i privrednog prava u Srednjoj školi ”Dušan Trivunac Dragoš” u Svrljigu.
Odbornik u Skupštini opštine Svrljig u tri mandata od 2006.godine, šef odborničke grupe G17Plus i Ujedinjenih regiona Srbije.
Predsednik OO i član Glavnog odbora Ujedinjenih regiona Srbije.
Oženjen, otac dvoje dece.