Kupališni kompleks kao u Babušnici ?
U Svrljigu

Kupališni kompleks kao u Babušnici ?

Broj pregleda:

Po najavama čelnih ljudi opštine Svrljig, kupališni kompleks u Svrljig trebao bi biti sličan Babušničkom.

Kupališni kompleks kao u Babušnici ? 1

Kako je predhodnih dana najavljeno na gradilištu sportskog centra  ”Pastirište” , po dimenzijama, kupališni kompleks u Svrljig bi trebao da bude sličan Babušničkom koji dnevno primi i do 2000 ljudi.

Prvi i nezibežan korak je rešavanje vodenične vade. Ostalo je još stotinak metara do završetka ovih radova, nakon čega dobijamo mogućnost da uđemo u postupak urbanizacije i izgradnje bazena, rekao je predsednik Miletić prilikom obilaska radova.

Kupališni kompleks kao u Babušnici ? 2

On je dodao da će bazen biti izgrađen na pravom mestu, jer bi u sklopu sportsko rekreativnog centra, pored postojećih terena bili izgrađeni novi tereni za tenis ili možda odbojku.

Želimo da aktiviramo mlade ljude, da se bave sportom i žive zdravo. Naše mesto je predodređeno za dobre stvari, težimo ka tome da ih i obezbedimo, naglasio je Miletić.

Prednost je što je u neposrednoj blizini i svrljiški Dom zdravlja. Pa bi pored spasioca koji bi trebao brinuti o kupačima,  na bazenu bio i  jedan lekar, koji bi brinuo o zdravlju kupača, što je slučaj u Babušnici. Takođe, ukoliko uskoro bude otvoren i gerontološki centar, koji je planiran za ovu godinu,  ovaj projekat bi bio multifunkcionalan, odnosno višenamenski i služio bi svim građanima.

Pored Svrljižana koji bi u budućnosti koristili bazen za odmor, kupanje i uživanje, raste  interesovanje kod sportista-plivača koji žele da aktiviraju plivačke klubove, ali i kod naših komšija iz obližnjih opština i gradova, koji redovno posećuju Svrljig u dane kada se održavaju razne manifestacije.

Uskoro će za posetu imati razlog više.

Prokomentariši

Povezano:

Pročitajte i ovo: