U Svrljigu

Kupališni kompleks kao u Babušnici ?

Ukupan broj pregleda:

Po najavama čelnih ljudi opštine Svrljig, kupališni kompleks u Svrljig trebao bi biti sličan Babušničkom.

Kako je predhodnih dana najavljeno na gradilištu sportskog centra  “Pastirište“ , po dimenzijama, kupališni kompleks u Svrljig bi trebao da bude sličan Babušničkom koji dnevno primi i do 2000 ljudi.

Prvi i nezibežan korak je rešavanje vodenične vade. Ostalo je još stotinak metara do završetka ovih radova, nakon čega dobijamo mogućnost da uđemo u postupak urbanizacije i izgradnje bazena, rekao je predsednik Miletić prilikom obilaska radova.

On je dodao da će bazen biti izgrađen na pravom mestu, jer bi u sklopu sportsko rekreativnog centra, pored postojećih terena bili izgrađeni novi tereni za tenis ili možda odbojku.

Želimo da aktiviramo mlade ljude, da se bave sportom i žive zdravo. Naše mesto je predodređeno za dobre stvari, težimo ka tome da ih i obezbedimo, naglasio je Miletić.

Prednost je što je u neposrednoj blizini i svrljiški Dom zdravlja. Pa bi pored spasioca koji bi trebao brinuti o kupačima,  na bazenu bio i  jedan lekar, koji bi brinuo o zdravlju kupača, što je slučaj u Babušnici. Takođe, ukoliko uskoro bude otvoren i gerontološki centar, koji je planiran za ovu godinu,  ovaj projekat bi bio multifunkcionalan, odnosno višenamenski i služio bi svim građanima.

Pored Svrljižana koji bi u budućnosti koristili bazen za odmor, kupanje i uživanje, raste  interesovanje kod sportista-plivača koji žele da aktiviraju plivačke klubove, ali i kod naših komšija iz obližnjih opština i gradova, koji redovno posećuju Svrljig u dane kada se održavaju razne manifestacije.

Uskoro će za posetu imati razlog više.

5 Komentara

 1. Ivana

  15/11/2012 u 12:16

  Ako se ovo, daj Boze zavrsi kako kazete i planirate, porodica moja i ja bicemo bam veliko zahvalni, sto ce biti najblize dostupno uzivanje, opustanje, relaksacija i rekreacija kakvu su Svrljizani samo mogli sanjati ili potrositi dosta vremena i novca iz kucnog budzeta,koji je za vise nas mali, da bi smo otisli do susednih opstina i priustili tako nesto. Svaka vam cast Milija ako ispunite isplanirano.

 2. dexa

  16/11/2012 u 11:50

  extra extraaaaaa

 3. NenadC

  16/11/2012 u 15:00

  Gospodo vi ako ovo napravite ja se skidam go na sred centar

  • NN

   18/11/2012 u 15:48

   Bice to gruba slika!! Od tvoje inicijative mali broj njih ce imati neku vajdu (parada ponosa i tome slicno). Ali ako imas neku zensku zamenu, to bi vec bilo prijatnije i prihvatljivije za mnoge.

  • sanela

   04/09/2013 u 12:33

   vi cete se nenade samo obrukati a bazena ce biti sigurno

Pošaljite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *