Miroslav Marković novi direktor Centra za turizam, kulturu i sport opštine Svrljig

Broj pregleda:

Na današnjoj 24. sednici Skupštine opštine Svrljig za novog direktora Centra za turizam, kulturu i sport opštine Svrljig izabran je Miroslav Marković, koji je u prethodnom periodu obavljao funkciju pomoćnika predsednika opštine. 

Miroslav Marković, novi direktor Centra za turizam, kulturu i sport opštine Svrljig, foto: M.M.
Miroslav Marković, novi direktor Centra za turizam, kulturu i sport opštine Svrljig, foto: M.M.

Do danas funkciju v.d. direktora Centra za turizam, kulturu i sport obavljajo je Marko Mladenović, koji je u prethodnom periodu bio takođe pomoćnik predsednika opštine, ali i direktor Zemljoradničke zadruge ,,Svrljižanka”.

Preuzimanje funkcije direktora centra za turizam, kulturu i sport vidim kao priliku da svojim zalaganjem doprinisem razvoju kako samog Centra, tako i svih oblasti kojima on upravlja. Moj glavni cilj je pre svega veća promocija svih turističkih potencijala kojima naša opština raspolaže i samim tim privlačenje većeg broja posetioca, odnosno turista, sa tim da poenta turizma nije samo u privlačenju ljudi već je potrebano osmisliti i propratne sadržaje kroz koje bi ti turisti ostavili odredjeni deo sredstava u Svrljig. To je postignuto za sada sa Belmužijadom. Što se kulture tiče neophodno je delovati paralelno u dva pravca. Jedan je obogaćivanje kulturnog sadržaja, dok je drugi animiranje što većeg dela naših sugrađana da taj sadržaj i proprate. Neretko imamao situaciju da se u bioskopskoj sali izvodi određena predstava, a da na njoj ne prisustvuje ni 30 ljudi. Nešto slično je i u sportu, imamo najstariji turnir u malom fudbalu u Srbiji, ali smo sa njim u stagnaciji. Neophodno je da se taj turnir mnogo više ispromoviše i da postane jedan od simbola naše opštine, baš kao što je to postala Belmužijada. Ono što ja sigurno mogu da obećam jeste to da ću dati sve od sebe kako bi Centar za turizam, kulturu i sport podigli na jedan viši nivo, a isto to ću zahtevati i od ostalih zaposlenih, rekao je Marković za portal ,,Svrljiške novine”.

KRATKA BIOGRAFIJA MIROSLAVA MARKOVIĆA

Miroslav Marković rođen je 24.11.1985. godine u Nišu. Osnovnu školu završio u Svrljigu, a srednju Gimnaziju 9. maj u Nišu. Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja završio u Nišu. U prethodnom periodu obavljao funkciju predsednika Komisije za sport u opštini Svrljig, bio je član UO P.U. “Poletarac“ Svrljig i pomoćnik predsednika opštine Svrljig.

Prokomentariši

Povezano:

Pročitajte i ovo: