Korona virus

Jedno lice iz PU ,,Poletarac“ pozitivno na COVID-19! USTANOVA OBUSTAVILA RAD

Ukupan broj pregleda:

S obzirom na trenutnu epidemilošku situaciju i na informaciju od subote, 25.07.2020.god. dobijenu od strane nadležnih organa da je jedno lice iz Predškolske ustanove “Poletarac“ pozitivno na virus COVID 19, na preporuku epidemiloške službe Instituta za javno zdravlje Niš i predlog direktora PU “Poletarac“, Opštinsko veće opštine Svrljig je u nedelju, 26.07.2020.god. donelo Odluku o obustavi redovnog rada u PU “Poletarac“ od ponedeljka 27.07.2020.god. do petka 31.07.2020.god.

U periodu obustave rada biće primenjivane sve propisane preventivne mere kao i testiranje zaposlenih na prisustvo virusa COVID 19.

Na ovaj način obezbediće se uslovi za nesmetan boravak dece u ustanovi u narednom periodu, a očekuje se da ustanova nastavi sa radom od 03.08.2020.god.

Tokom perioda obustave rada neophodno je da zaposleni i roditelji prate svoje zdravstveno stanje, odnosno zdravstveno stanje dece i da se u slučaju eventualnih promena jave nadležnoj službi Doma zdravlja u Svrljigu.

Roditelji koji imaju potrebu za boravkom već upisane dece u ustanovi su u obavezi da se jave svojim vaspitačima do petka 31.07.2020.god. i iskažu tu potrebu, kako bi se na adekvatan način planirala organizacija rada u daljem periodu.

Takođe, roditelji su u obavezi da, prilikom ponovnog dolaska deteta, dostave potvrdu pedijatra da je dete zdravo i da može boraviti u ustanovi.

2 Komentara

Pošaljite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *