Korejancima se dopao svrljiški kraj

Broj pregleda:

Prvi sajam privrede jugoistočne Srbije okupio je predstavnike privrednih delegacija iz zemlje i inostranstva, domaćih i stranih vladinih i nevladinih agencija i institucija, malih i srednjih preduzeća i klastera jugoistočne Srbije.

Korejancima se dopao svrljiški kraj 1
Štand opštine Svrljig, gde god da se pojavi privuče ogromnu pažnju stranih državljana. Ovog puta za naš kraj ozbiljno su se zainteresovali Korejanci. Po njihovim rečima ulagaće isključivo u okolinu Niša, odnosno nišavskog okruga, tako da Svrljig ima veliku šansu koju mora iskoristiti.

Korejancima se dopao svrljiški kraj 2Cilj nam je da na ovaj način izložimo proizvodne i privredne potencijale i promovišemo preduzetnike i privrednike kroz proizvode i usluge kao i predstavljanje lokalne samouprave. Već u prva dva dana rada sajma imali smo na desetine kontakata sa zainteresovanim pojedincima i preduzećima, za naše potencijale. Nastojimo da što dostojnije predstavimo naše male privrednike i mogućnosti razvoja i ulaganja od turizma do radne zone, na našem području i verujem da će posle ovih prvih kontakata biti i konkretnijih razgovora i rezultata, kroz ulaganje i proizvodnju a time i obezbđivanje novih radnih mesta, izjavio je na sajmu kraj svrljiškog štanda predsednik opštine Milija Miletić.

Prvi sajam privrede jugoistočne Srbije otvoren je u Nišu 18. i trajaće do 21.aprila ove godine. Sajam, u Niškoj Hali ,,Čair,, otvorio je gradonačelnik Niša Dr Miloš Simonović. Ovu privrednu manifestaciju  organizovao je  Savez udruženja privrednika i klastera jugoistočne Srbije.Na sajmu medju pedesetak izlagača svoj štand imala je i opština Svrljig

Povezano:

Pročitajte i ovo: