Regionalni i loklani putevi na teritorije opštine  Svrljig moraju se održavati redovno i biti u stanju da se saobraćaj odvija bez problema blagovremenim ukljanjanjem udarnih rupa a po potrebi i rekonstrukcijom pojedinih deonica, poručio je danas žiteljima svrljiške opštine predsednik Milija Miletić, izvinjavajući se zbog nastalog nimalo zavidnog stanja  na putevima ali ne krivicom lokalne samouprave Svrljig.

14

Naime, održavanje regionalnih puteva na teritoriji opštine Svrljig do skora bilo je u nadležnosti Puteva Srbije ali su potom predati na upravljanje i održavanje loklanoj samoupravi. Zvanična primompredaja obavljena je tek 14. marta ove godine.

U međuvremenu, naročito posle zimskog održavanja, posipanja solju i rizlom i zbog mraza došlo je do oštećenja kolovoza. Ministarstvo regionalnog razvoja i lokalne samouprave koje će finasirati održavanje regionalnih puteva zvanično je prenelo nadležnost staranja Direkciji za izgradnju Svrljig 18. marta ove godine. Ja sam odmah izdao naredbu da se  istog dana donese odluka o pokretanju postupka javne nabavke i izbora najpovoljnijeg ponuđača za izvođenje radova. Procedura, konkurisanje i izbor je u toku, čim se to završi, konkretno 29. aprila, ako vremenske prilike dozvole, započeće se revitalizacija regionalnih pravaca. Molim sugrađane da uvaže moje izvinjenje i obećavam da ću se lično maksimalno angažovati u nadgledanju obavljanja radova kako bi bili obaljeni što pre i kvalitetno. Za svako zakašnjenje makar za jedan dan ili nemarnost nadležnih za održavanje biće primenjene zakonske sankcije, stoji u saopštenju predsednika opštine Svrljig.

Kada je reč o lokalnim putevima, postupak javne nabavke je sproveden i kao najpovoljniji ponuđač za izvođenje radova, izabrano je Javno komunalno stambeno preduzeće Svrljig. Krpljenje rupa na ovim putevima započeće čim vremenske prilike dozvole, tačnije kada spoljna temperatura bude oko 20 stepeni što je neophodno da bise asfaltna masa prihvatila za podlogu.