Broj pregleda:

Kulturni centar i Mesna zjednica sela Plužna, su organizatori svečanog obeležavanja verskog praznika Jeremija – poljobranija .

Naime, posle niza godina, ovog puta je u Plužni pored tradicionalnog ručka, praznik obeležen i skupom sa Kulturno – zabavnim programom. Nosilac programa bio je svrljiški folklor pod upravom koreografa Dušana  Živanovića.

Na platou  u centru sela, u predvečerje, okupilo se nekoliko stotina meštana. Njima se obratio predsednika opštine Svrljig Milija Miletić, čestitajući im slavu ali i sa kratkim upoznavanjem mera i napora koje loklana samouprava čini da poboljša standard na selu kroz poboljšanje infrastrukture i subvencije poljoprivrednicima. Svečanosti je prisustvovala i predsednica Skupštine opštine Svrljig, Jelena Trifunović.

Posle programa folklora slavlje se pretvorilo u opštenarodno veselje kakvo nije skoro viđeno u ovom selu. Sjatilo se staro i mlado, od bebica u naručju majki do stogodišnjaka, kako se i vidi na našoj fotoreportaži. Pridošli su i mladi iz okolnih sela pa je to bio svojevrstan susret druženja na slavskom okupljanju. Veselje je trajalo do duboko u noć.

Predsednik  Miletić je poručio da će slične manifestacije u organizaciji Kulturnog centra Svrljig biti održane i u ostalim selima svrljiške opštine prilikom slava i proslava.

Info: Svrljig.rs

Srbija
Covid-19
Serbia Svet
+0 (24h)
11,523
Zaraženih
0
+0 (24h)
245
Preminulih
0
59.46%
6,852
Izlečenih
0
38.41%
4,426
Aktivno
+34,834 (24h)
6,597,530
Zaraženih
0
+1,651 (24h)
388,438
Preminulih
0
45.79%
3,188,022
Izlečenih
0
45.79%
3,021,070
Aktivno


8 Responses

 1. pera Odgovori

  Vidi se da nikome nije do igre!Bolje je da su napravili vodovod,ili nesto sto bi se pamtilo malo duze.

 2. ljutko Odgovori

  Na ovoj „fotoreportazi“ se vidi samo familija MILETIC. Gde je ta fotoreportaza da vidimo te 100 godisnjake kako izgledaju i tu decicu u narucju svojih majki?

 3. Posmatrac Odgovori

  Propast ziva sta smo sebi dozvolili!!1
  Kulturni centar umesto da se bavi kulturom, organizuje seoske igranke!
  Ali direktor ce da primi platicu, ode u Nis gde zivi i bas ga briga za sve. Nema veze sto se ljudima koji zive i planiraju da ostanu u Svrljigu nista ne organizuje.
  A Vi svrljizani glasajte stocara i na dalje…

 4. Djoka Odgovori

  Al je biiiiiiiiloooo veeseeeljeee!!!!!!!

 5. anti-pera Odgovori

  -cenzurisano- pero, ali krivo..bas bi ti ga ja -cenzurisano-

 6. SuperHik Odgovori

  Panem et circenses…

 7. pera Odgovori

  -cenzurisano-,ti sto se predstavljas ko anti-pera.idi pa poljubi tvog cume kad ga toliko volis.i poruci mu da mu je ovo zadnje!

 8. anti-pera Odgovori

  pero odakle si?
  kako ti je puno ime i prezime

Ostavite klomentar

Povezano:

Pročitajte i ovo:

Scroll to top