Dvadesetsedmogodišnji Mladen I. iz Svrljiga lišen je juče slobode i zadržan u policijskom pritvoru posle niza krivičnih dela, silovanja u pokušaju, nanošenja teških telesnih povreda, teških krađa, ugrožavanja sigurnosti.

MLADEN
Mladen I. (27)

Svrljižani sa određenom dozom straha komentarišu ovog manijaka koji teroriše grad.

Još ne verujemo da se neće ponovo pojaviti iako je sada priveden jer se to ponavlja više puta. Juče je upao u prodavnicu i pretio prodavačici da će je ubiti. Posle jednog sata vratio se u istu prodavnicu sa krupnim šarplanincem i pretio da će ga napujdati na prodavačicu, kaže jedan naš sugrađanin.

Mladen I. je nakon ”cirkusa” koji je priredio prodavačici u jednoj svrljiškoj prodavnici nasrnuo na komšiku, koja je za dlaku izvukla živu glavu.

Ja sam preksinoć jedva izvukla živu glavu. Manijak me je napao u sumrak na ulici. Nasrnuo je na mene i pokušao da mi svuče odeću. Ko zna šta bi mi uradio da nisu naišle komšije. Kada su počeli da viču pustio me je, ali je na njih nasrnuo motornom testerom. Ljudi su se razbežali. U panici smo. Naveče zaključavamo vrata, ne smemo na ulicu ni do prodavnice od njega. Svi ga znaju kao napastnika i niko da ga ukloni sa ulice, kaže naša sagovornica.

Ovo su samo dva, od nekoliko slučaja nasrtaja koje je osumnjičeni Mladen I. izvršio u četvrtak u Svrljigu. Svi znaju i pričaju ali se i plaše imenom da kažu šta sve radi.

Manijak je oko podneva upao u kafanu ,,Kutak,,. Najpre se ustremio na konobaricu i pretio da će je pretući ako mu ne da besplatno piće. Potom je prišao društvu za stolom i naterao ih da im naruči piće. Kad je piće stiglo, popio je špricer na eks i izašao iz kafane, priča jedan od gostiju.

Iz kafane je svratio u susednu prodavnicu.

Prodavačicu iz prodavnice je primorao da iz kafane naruči piće za njega i sebe. Srećom, naišli su kupci pa je nasilnik pobegao.

Karakteristično je za ovog siledžiju da napada uglavnom Svrljižanke.

Pre godinu dana napao je jednu devojčicu u svrljiškom naselju Padalište. Zvanično, reč je o pokušaju silovanja i nanošenju teške telesne povrede. Priveden je i pušten da bi odmah po izlasku iz pritvora napao Svrljižanku D.R.P. na ulazu u njenu zgradu. Nesrećnoj ženi, pri pokušaju silovanja polomio je nos i vilicu, pa pobegao kada su izašle komšije uznemirene bukom.

Uznemireni sugrađani kažu da postoji još jedan slučaj napada na devojčicu, ali majka je u strahu i ne sme da prijavi.

NAPAO I PREDSEDNICU OPŠTINE

Osumnjićeni Mladen I. nije prezao koga bi, kada i gde napao.

Predsednica ne želi da priča o tome ali je lane u centru Svrljiga i nju napao, vređao je i psovao. Slučaj je prijavljen policiji, ali pre nego što su ga uhvatili, iste večeri je napao, pretukao i pokušao da siluje D.R.P., o čemu su ”Svrljiške novine” ranije pisale.

Posle su ga uhapsili i pustili što je nečuveno. Prikupljamo peticiju i u ime cele varoši tražićemo zaštitu od nadležnih. Takav čovek nam ne treba u Svrljigu i treba ga zauvek proterati i zatvoriti, kaže Dragica Ristić, zamenica predsednika Skupštine opštine Svrljig.

IMA I TEŠKE KRAĐE

Svrljiška policija intervenisala je pre nekoliko dana kada je i posle ponoći Mladen I. sa društvom bančio u kući i uznemiravao komšiluk. Policajci su tada oduzeli muzičke intrumente, a koliko je to delovalo na njega, odgovorio je sutradan kada je sa društvom obio kuću komšije iz koje su odneli audio i video uređaje i belu tehniku. Policija je zbog toga juče uhapsila i Mladenovog kompanjona Stefana D. (22), takođe iz Svrljiga.

Policija je zvanično saopštila da su uhapšeni zbog teške krađe i ugrožavanja sigurnosti pretnjama smrću.

Autor: D. I./ M. M / foto: A.K./ Kurir / (Facebook)