SVRLJIŽANI LJUTI! “Park razbijaju nevaspitani i nekulturni“

Broj pregleda:

Građani Svrljiga vidno su uznemireni i ljuti zbog nemilog događaja koji se dogodio pre dva dana u gradskom parku kada je nepoznato lice polupalo kante za smeće, a jednu isčupalo iz zemlje. 

Svrljižani su ovakav vid vandalizm javno osudili na društvenim mrežama nakon što je portal “Svrljiške novine“ pisao o ovom događaju.

Pre nedelju dana postavljene su nove klupe i kante za smeće u gradskom parku, a samo nekoliko dana posle toga neko je uspeo da polupa i počupa kante ispred ulaza u park.

Prisetimo se da je renoviranje parka počelo uređenjem zelenila, drvoreda, postavljanjem video nadzora, sadnjom cveća, da bi potom usledilo postavljenje klupa i kanti. Park je u nekoliko navrata obišao i pomoćnik predsednice opštine Miroslav Marković koji je takođe razočaran posle ovog incidenta.

Razočaran sam razmišljanjem i delima pojedinca i ne mogu da shvatim ko ima želju da uništi nešto što će svima koristiti. Opravdanje za ovakvo ponašanje ne postoji, naglasio je Marković i dodao da park treba biti bezbedno mesto za sve nas, a pogotovu za najmlađe sugrađane.

Marković ističe da je park u lošem stanju i da je Opština uložila napore da se po fazama izvrši njegova rekonstrukcija, te dodao da ukoliko se ovako nastavi svako sledeće ulaganje biće uzaludno.

Svakako onaj ko ovo čini mora i da odgovara, mi ulažemo u bolju i lepšu budućnost, za našu decu, za sve građane, rekao je Marković.

NEVASPITANI I NEKULTURNI DOMINIRAJU!

Danas smo iskoristili priliku i razgovarali sa građanima Svrljiga o ovom događaju.

To rade nevaspitani i nekulturni, niko normalan ne bi rušio park, kaže T. K. za naš portal.

Srbija
Covid-19
Serbia Svet
+27 (24h)
11,381
Zaraženih
0
+0 (24h)
242
Preminulih
0
58.04%
6,606
Izlečenih
0
39.83%
4,533
Aktivno
+40,266 (24h)
6,066,684
Zaraženih
0
+1,134 (24h)
367,556
Preminulih
0
49.66%
2,686,444
Izlečenih
0
49.66%
3,012,684
Aktivno


2 Responses

  1. Branislav Ž. Mihajlović Odgovori

    Ukoliko se i dalje ne otkriju počinioci vandalskih dela, i dalje ćemo imati nažalost samo zabrinute građane. Oni koji treba da sprovode akcije protiv počinioca i dalje neće to raditi pa se postavlja pitanje da li treba ulagati ne samo u park već i u postavljanje saobraćajnih znakova čija oštećenja i uklanjanja od strane vandala mogu imati i tragične posledice.

    3
    1

Ostavite klomentar

Povezano:

Pročitajte i ovo:

Scroll to top