Opština Svrljig će uvesti vanrednu situaciju zbog požara koji je zahvatio deo Svrljiških planina i kreće se prema Staroj planini.

Miletić je istakao da je sličan požar zahvatio obronke Svrljiških planina 2007. godine. On dodaje da je i tada bio problem nepristupačan teren, pa je prilikom gašenja bilo uključeno nekoliko ekipa vatrogasne jedinice.

Stanje je alarmantno, požar se širi velikom brzinom, potrebna je pomoć države! Poslušajte Miletićevo izlaganje na Skupštiniu Beogradu

Posted by Svrljiške novine on Ponedeljak, 05. novembar 2018.

Miletić je danas od Ministarstva unutrašnji poslova Republike Srbije zatražio da se u odbranu teritorije svrljiške opštine od požara uključi i helikopter koji bi znatno olakšao posao vatrogascima i predstavnicima DVD Svrljig (Dobrovoljnog vatrogasnog društva).

Po rečima Miletića opština će uvesti vanrednu situaciju zbog velikog broja ugroženih ljudi i životinja koje se nalaze na potezu gde bukti požar.

Inače, trenutno su pet ekipa na terenu i pokušavaju da lokalizuju požar koji je zahvatio više od 6 km suvog rastinja i šume.