POTRESNA PRIČA: U požaru gorela stoka (FOTO/VIDEO) - Svrljiške novine

POTRESNA PRIČA: U požaru gorela stoka (FOTO/VIDEO)

Broj pregleda:

Danas je oko 18 časova izbio požar na ekonomskom objektu porodice Živanović, u blizini zgrade Opštine Svrljig, u naselju Saraj. U ovom velikom požaru koji je pričinio veliku materijalnu štetu izgorela su i dva jagnjeta.

POTRESNA PRIČA: U požaru gorela stoka (FOTO/VIDEO) 1

Duško Živanović, penzioner i koreograf KUD ”Svrljig”, danas je herojskim podvigom uspeo da spasi mnoge domaće životinje koje su bile zarobljene u vatrenom krugu u štali.

POTRESNA PRIČA: U požaru gorela stoka (FOTO/VIDEO) 2

Imao sam probu sa decom u Kulturnom centru kada su me od kuće pozvali i rekli da gori plevnja i štala, sledio sam se od same pomsli da se u objektu nalazi stoka i brzo krenuo ka kući. Nije ni malo lako objasniti prizor koji me je dočekao, nisam oklevao, pobacao stvari sa sebe i uleteo u štalu, uspeo sam da isteram i spasem devet ovaca, šest jagnjeta, vepra, svinju, spasavao sam sve dok oganj nije počeo da pada sa plafona na mene. Otrčao sam do drugih vrata skupio snage da izbavim junicu, dve krave i jedno tele, što je veoma teško jer se te životinje retko kad puštaju vani. Jedino, jedino nisam uspeo da spasem živote dva mala jagnjeta koja su ostala da gore u plamenu, kroz suze priča Duško Živanović.

POTRESNA PRIČA: U požaru gorela stoka (FOTO/VIDEO) 3

Ubrzo su stigli vatrogasci, sjatili su se ljudi, mnogi su vikali na mene da ne idem u štalu, da sa kuće pada crep, ali meni je život ovih životinja mnogo bitiniji, kaže Živanović.

U požaru je izgorelo oko 10 tona kukuruza.

POTRESNA PRIČA: U požaru gorela stoka (FOTO/VIDEO) 4

Šezdesetpetogodišnji Duško je dovitljive prirode i veoma je snalažljiv u mnogim situacijama, pa je tako i u ovoj uspeo da svu stoku skloni sa ulice u u dvorištu preko puta gde je vezao krave i telad, zatvorio ovce i svinje.

POTRESNA PRIČA: U požaru gorela stoka (FOTO/VIDEO) 5

Da muka bude veća u toku gašenja požara jedna cisterna je ostala prazna, bez vode. Taj problem je ubrzo prevaziđen priključivanjem hidranta na mrežu PU ”Poletarac” uz pomoć Živanovića i direktora PU ”Poletarac” Dejana Miletića.

Plevnja i štala koje su večeras gorele izgrađene su 1975. godine.


VIDEO SNIMCI:

SNIMAK 1: https://www.facebook.com/svrljig/videos/700008383457453/
SNIMAK 2: https://www.facebook.com/svrljig/videos/700011343457157/

Prokomentariši

Povezano:

Pročitajte i ovo: