OPREZ: Stigli lažni poštari i kod nas!
SANDUČIĆE PRODAVALI U DRAINCU

OPREZ: Stigli lažni poštari i kod nas!

Broj pregleda:

Kako nezvanično saznajemo u svrljiškom selu Drainac ordiniraju prodavci poštanskih sandučića koji se lažno predstavljaju kao radnici JP „Pošte Srbije“. 

postansko

Prevaranti širom Srbije idu od vrata do vrata, upozoravaju građane da moraju da postave sandučiće na kapijama i nude iste za 1.000 dinara, iako ti sandučići na pijaci koštaju 300 dinara, a kod Kineza 500 dinara. Pre neki dan su se u Draincu pojavili upravo oni – lažni poštari koji prodaju poštanske sandučiće po visokim cenama uz izgovor da do 1. oktobra svaka kuća mora da ima sanduče ili sledi kazna od 20.000 dinara, kaže jedan stariji žitelj Drainca.

Ova lica se lažno predstavljaju kao radnici „Pošta Srbije“ i nude građanima kućne poštanske sandučiće na prodaju, pozivajući se pritom na Zakon o poštanskim uslugama koji propisuje obavezu posedovanja istih.

Došli su kod mene kući ujutru oko 9 sati. Krenuli sa pričom kako su oni u saradnji sa poštom i kako do 1. oktobra svaka kuća mora da ima propisno poštansko sanduče ili u suprotnom sledi kazna od 20 000 RSD i obavezna kupovina sanduceta po nekoj visokoj ceni, kaže za Svrljiške novine žitelj Drainca i dodaj da su poštanske sandučiće prodavali sandučiće po 1000 dinara, dok isti na pijaci i u kineskim radnjama koštaju od 300 do 500 dinara.

Prevaranti su pokušali da uz priču da je njihovo sanduče oficijalno registrovano kod Pošte i da je kao takvo jedino po propisanim standardima, „uvale“ za sumu od 1000 dinara nekoliko poštanskih sandučeta u Draincu.

Žitelji ih opisuju da deluju vrlo ubedljivo i da čovek ne može da shvati da je zapravo reč o jednoj običnoj prevari i pokušaju bogaćenja na račun već osiromašenog stanovništva.

Oni su prevaranti, ciljaju starije ljude jer su lak plen i ne znaju o čemu se zapravo radi. Ne znam koliko su u Draincu prevarili osoba, ali ne verujem da je to manje od 50-ak domacinstava ako ne i više, kaže zabrinuti žitelj ovog sela nadomak Svrljiga, i dodaje da je kod komšija video priznanicu koju izdaju i na njoj stoji samo pečat „MS-TEL“.

Slična situacija dogodila se i u Svrljigu pre dva ipo meseca.

Prokomentariši

Povezano:

Pročitajte i ovo: