Holandski Ambasador posetio Svrljig - Svrljiške novine

Holandski Ambasador posetio Svrljig

Broj pregleda:

Ambasador Kraljevine Holandije, Laurent Louis Stokvis, 8.avgusta posetio je opštinu Svrljig. Po rečima predsednika Miletića, cilj posete je eventualna pomoć u unapređenju poljoprivrednih kapaciteta, prvenstveno stočarstva.

Holandski Ambasador posetio Svrljig 1Nakon jednočasovnog razgovora u predsednikovom kabinetu, predstavnici opštine Svrljig, zajedno sa ambasador obišli su pogon ‘’Niške mlekare’’ a potom firmu za preradu bilja ‘’Jeligor’’. U kulutrnom centru Svrljig, predstavljen je kratkometražni film ,na engleskom jeziku, o potencijalima svrljiškog kraja.

–  Veoma je bitno da steknuta iskustva od stranih partnera primenimo kod nas.  Holanđani su odlični uzgajivači stoke, a njihove rase grla uzgajaju se i na našim pašnjacima, rekao je predsednik Miletić.

On je dodao da će opština Svrljig, kod predpristupnih fondova, a u saradnji sa ambasadom Kraljevine Holandije, konkurisati za razvoj i unapređenje turizma.

Holandski Ambasador posetio Svrljig 2Stokvis je izrazio zadovoljstvo što se danas nalazi u Svrljigu i predočio prisutnim novinarima uspeh buduće saradnje Holandskih gradova sa Svrljigom.

Hvala Vam puno predsedniče Miletiću na pozivu a zatim i na gostoprimstvu. Zaista sam srećan što smo otkrili jedan zaista lep deo Srbije. Ono što mogu odmah primetiti da vaš Svrljig ima veoma dobre predispozicije za ekonomski razvoj, jer se nalazi u neposrednoj blizini autoputa. Ovo je moja prva poseta i ja kažem da je to poseta otkrivanja: šta radite, u čemu ste uspešni, kako se razvijate, šta su planovi grada i gde bi možda Holandska ekspertiza i iskustvo moglo biti od koristi, naglasio je Laurent Louis Stokvis.

Holandski Ambasador posetio Svrljig 3

Ambasador je na kraju dodao da je upoznat sa predsednikovim planovima i da će saradnja za početak biti usmerena u oblasti stočarstva, ali i turizma.

 

Prokomentariši

Povezano:

Pročitajte i ovo: