HELP: 2400 evra za novi biznis

Ukupan broj pregleda:

Dvadeset domaćinstava sa područja svrljiške opštine dobiće novačanu pomoć za pokretanja sopstvenog biznisa. Ovo je rezultat danas potpisanog ugovora  između opštine Svrljig i Nemačke organizacije HELP.

Reč je o programu HELP – a pod nazivom  ,, Podrška lokalnom održivom razvoju kroz smanjenje siromaštva i ekonomsko osnaživanje,, .

  • Drago mi je da smo  pristupili realizaciji dogovora započetih u predhodnom periodu. Na ovaj način omogućavamo bolji standard života za dvadeset domaćinstava na teritoriji Svrljiga, čiji su članovi, između ostalih uslova, nezaposleni i nemaju mogućnosti da pokrenu sopstvenu proizvodnju u privredi ili agraru. Naša opština kao sufinasijer u ovom projektu dužna je da obezbedi 24.000 evra dok  preostalih 20 % sredstava donira Vlada Nemačke preko organizacije  HELP. Ovim sredstvima korisnicima će biti obezbeđena oprema za pokretanje biznisa i ukoliko se pridržavaju ugovora to će biti bespovratna pomoć, rekao je prilikom poptisivanja ugvora , predsednik opštine Svrljig Milija Miletić.

Koordinator HELP-a, Maša Bubanj, je naglasila da se program relizuje u 15 opština ovog dela Srbije i da je ukupna vrednost 1.743.400 evra. Nemačka Vlada učestvuje sa 891.400,00 evra.

Što se Svrljiga tiče vrednost projekta je 67.336,00 evra i biće realizovan, počev od marta ove godine, do 31.oktobra 2013.godine. Gospođa Bubanj je najavila da će za dvadesetak dana biti održani sastanci sa potencijalnim korisnicima gde će biti upoznati sa svim uslovima, pogodnostima i obavezama projekta za koji konkurišu.

1 Komentar

Pošaljite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *