Opština Svrljig ozbiljno je krenula sa izgradnjom i obnovom infrastrukture na područjima potencijalnih turističkih destinacija. Protekle nedelje asfaltirani su putevi kroz zaseoke u Popšici i Prekonogi.

U nameri da se što pre osposobe i modernizuju putni pravci ka turističkim destinacijama, protekle nedelje, asfaltirani su putevi u blizini termalnog bazena u selu Popšica i deo puta koji vodi do čuvene Prekonoške pećine.

Omogućićemo turistima da što lakše i bezbednije dođu do turističkih destinacija.  Razvoj opštine i ekonomska stabilizacija žitelja može se obezbediti kroz plasiranje domaćih proizvoda i prezentovanje turističkih dragulja, na šta smo se fokusirali u proteklim mesecima. Naravno, razvoj je usmeren i u dodatnom ulaganju i razvoju poljoprivrede, za šta čiju je namenu odvojeno dosta sredstava, rekao je predsednik Milija Miletić.

Miletić je apelovao da se što pre oformi turističko udruženje, pošto će opština u okviru zakonskih obaveza u najskorijem periodu formirati turističku organizaciju koja će preuzeti obavezu razvoja turizma.

Kulturni centar će svakako biti ogranak za razvoj turizma u buduće periodu. Planira se i promena naziva ove ustanove u ‚‚Centar za kulturu i sport‚‚ naglasio je Miletić.

Sredstva za ovu namenu obezbeđena su iz budžeta opštine a radovi se izvode preko Direkcije za izgradnju grada. Putevi se grade po visokim standardima, širine su tri metara i debljine pet santimetara a nastavak je zaplaniran sledeće godine kada će se asfaltirati put do same pećine u Prekonogi.

Opština Svrljig je za vreme radne posete u Sloveniji prezentovala  sve svoje potencijale, od kulinarskih proizvoda do turističkih destinacija. Samim tim očekuje se znatno veća poseta turista iz okolnih zemalja.