Fudbalski klub ’’Svrljig’’ savladao je ekipu ’’Zloćudovo’’  rezultatom 3:2, u dvanaestom kolu ’’Niške zone’’.

Od samog početka Svrljižani su krenuli borbeno i agresivno, stvorili su niz dobrih akcija koje na žalost nisu uspeli da iskoriste. Gosti su vrebali pravi trenutak i pad koncentracije domaćina te su u 45. minutu, greškom svrljiškog golmana, postigli prvi pogodak. U listu strelaca upisao se mladi Stamenković . Radost gostiju trajala je kratko. U 47. minutu sa dvadesetak metara evro gol Igića za nerešen rezultat na poluvremenu (1:1).

Na početku drugog dela utakmice gosti su ponovo prvi poveli, golom Nikolića. Ali i ovog puta njihova radost trajala je kratko. Gol izjednačenja postigao je mladi Svrljižanin Ilijić da bi nekoliko minuta kasnije Gavrić glavom postavio konačan rezultat 3:2 za FK Svrljig.

’’Veoma teška utakmica.  Očekivali smo da ćemo lakše izaći na kraj sa gostima. Međutim, splet okolnosti i povrede pojedinih igrača su uticale na to da smo se mučili skoro do zadnjeg minuta. Mislim da je pobeda zaslužena i idemo dalje, rekao je za Svrljiške novine trener Svrljižana Srđan Mladenović’’.

U narednom kolu FK Svrljig sastaće se sa ekipom Vučje. Trener ovu utakmicu komentariše sa optimizmom i očekuje povoljan rezultat za svoj tim.

”S obzirom da do sada nismo uzeli ni jedan bod sa strane lično smatram da je vreme da napravimo jednu seriju, tako da iskreno se nadam da ako svi budu spremni možemo računati na dobar rezultat naglasio je trener Mladenović

Foto galerija ovde.