Fudbaleri fudbalskog kluba Svrljig poraženi su u sedmom kolu ‚‚Niške zone‚‚ od ekipe ‚‚Zaplanjac‚‚ iz Gadžinog Hana, rezultatom 1:0. 

Utakmica sedmog kola odigrana je po veoma toplom i sparnom vremenu u Gadžinom Hanu. Ofanziva i jedne i druge ekipe trajala je  do 45. minuta kada je po rečima gostiju ‚‚sve palo u vodu‚‚. Naime u  nadoknadi vremena dosuđen je jedanesterac u korist domaćina, ali po rečima fudbalera FK Svrljiga, glavni arbitar meča svirao je faktički ‚‚nepostojeći‚‚ penal, odnosno niko u tom trenutku nije igrao rukom u šesnaestercu. Nakon izvođenja udarca sa bele tačke domaćin je poveo u prvom poluvremenu rezultatom 1:0.

U drugom delu, do kraja utakmice, Svrljig je stvorio još nekoliko izglednih prilika koje nisu urodile plodom te je rezultat do kraja ostao nepromenjen.

– Po svemu sudeći Svrljig je u ovoj utakmici zaslužio najmanje bod jer je u nekim trenucima igre bio zaista bolji od protivnika i pritom imao par neiskorišćenih šansi, rekao je generalni sekretar kluba, Boban Petrović.

Trenutna situacija na tabeli zonaša nije sjajna po Svrljižane jer se nalaze na dnu tabele, odnosno 15. mestu. U osmom kolu ‚‚Niške zone‚‚ 7.oktobra,  Fk Svrljig dočekuje ekipu Pukovac iz Pukovca.