U toku protekle nedelje predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović sastala se sa generalnim menadžerom konsultantske kuće CIBOLA iz Sofije, Dimirom Manovim i njegovim najbližim saradnicima.

GOSTI

Predstavljanje mogućnosti za zajedničku saradnju Svrljiga i predstavnika CIBOLA-e na projektima prekogranične saradnje, turizma, poljoprivrede, IPA projekata bio je povod sastanka opštinskog rukovodstva i predstavnika bugarske konsultantske kuće.

Kada je reč o finansiranja projekata iz Evropske Unije, CIBOLA iza sebe ima više od 400 podržanih projekata od strane EU i najveća je konsultantska kuća na prostorima Bugarske.

Spremni smo da, i pored projekata na kojima ćemo raditi zajedno, animiramo investitore da za buduća ulaganja u obzir uzmu svrljišku opštinu, odnosno niški region uopšte, rekao je Dimitar Manov, generalni menadžer CIBOLA-e i dodao da oni rade u saradnji sa najboljim bugarskim stručnjacima za finansijske, tehnološke, inženjering i projekata obezbeđivanja zaštite životne sredine u poljoprivredi, prehrambenoj industriji, turizmu, energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije.

Predsednica opštine je ovom prilikom poručila da će opština Svrljig svakako konkurisati na projektima EU, naravno uz podršku prekogranične saradnje. Svrljig će biti fokusiran na privredu, turizam, hranu, razvoj poljoprivrede, ali i prezentovanje/promociju kulturnih dobara.

Sastanku su pored predstavnika lokalne samouprave i CIBOLA-e prisustvovali i predstavnici PU “Poletarc“ Svrljig, Doma zdravlja, OŠ “Dobrila Stambolić“, JKSP “Svrljig“, Fonda za razvoj poljoprivrede opštine Svrljig kao i sekretar i direktor međunarodnih udruženja prerađivača mleka u Bugarskoj A. Apostolov.

CIBOLA je osnovana 1999. godine kao agencija za upravljanje i finansijske savetodavne usluge koje pripremaju investicione projekte, poslovne strategije, projekata za finansiranje u okviru evropskih programa, istraživanje tržišta i pripremu spajanja i stiče.
Ova konsultantska kuća ima saradnju sa vodećim svetskim kompanijama u sektorima poljoprivrede i hrane – industrije, industrije uopšte, turizma i informacione tehnologije.
Za poslednjih petnaest godina postali su lideri u oblasti fondova EU i uspešno sproveli preko 400 investicionih projekata.