POSAO ZA SVRLJIŽANE

Počinje Program stručne prakse

Broj pregleda:

Do kraja avgusta otpočeće Program stručne prakse na teritoriji svrljiške opštine za koji je opredeljeno oko 2 miliona dinara, rečeno je na današnjem sastanku predstavnika lokalne samouprave i privrednika.

strucna-praksa-svrljig

Stručna praksa će se ove godine realizovati u privatnom sektoru, što je novina u odnosu na prošli period. Prijave će se podnositi do 31. avgusta i obrasci za popounjavanje preuzimaće se putem interneta na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje, rekao je pomoćnik predsednice opštine Svrljig Marko Mladenović.

Na ovogodišnjem javnom konkursu za realizaciju Programa stručne prakse mogu konkursati privrednici sa teritorije svrljiške opštine, te se za srednju stručnu spremu mesečno plaća 10.000 dinara, za višu 12.000, a za one koji imaju visoku stručnu spremu odvaja se 14.000 dinara od pomenutih sredstava.

Miletic

Narodni poslanik Milija Miletić ističe da su sredstva limitirana, ali da je Svrljig dobio najviše novca za upošljavanje u odnosu na druge opštine u regionu.

Šest meseci dovoljno za kfalifikaciju radnika, a stručna praksa je preduslov za dalje poslovanje, ističe Miletić.

O detaljima Konkursa prisutne privrednike upoznao je šef odseka za privredu Vlada Krstić.

Radnom sastanku prisustvovali su predstavnici firmi: “Kassker“, “Cameleon“, MIN-DIV, “RB Kop“, “Tapetarija Milićević“, “Trilord“ i drugi.

Povezano:

Pročitajte i ovo: