EKONOMIJA

Nova radna mesta – posao za Svrljižane

Broj pregleda:

Narednih dana posao će dobiti 24 lica sa teritorije opštine Svrljig koja su aplicirala na Konkurs NSZ-a, finansiran od strane opštine Svrljig, rečeno je na današnjem sastanku opštinskog rukovodstva i zainteresovanih lica za korišćenje Programa.

posao

Po prvom konkursu koji je bio raspisan aprila ove godine prijavljeno je 18 lica, dok se u avgustu za otpočinjanje biznisa prijavilo još 6 novih lica.

“Dolazimo do novih radnih mesta. Posao će dobiti 24 građana i to nije mali broj ljudi, a vremenom doćićemo do većeg broja radno angažovanih Svrljižana“, poručila je predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović.

Ona je istakla da je velika stvar što se ne radi o zapošljavanju u javnom, već u privatnom sektoru, te da će se ekonomska slika poboljšati u Svrljigu.

Prisutnima se obratio i narodni poslanik Milija Miletić i istakao da je ovo početak pokretanja privrednog sektora i najavio nova ulaganja.

Pomoćnik predsednice opštine Svrljig Marko Mladenović istakao je da “za razliku od prethodnog perioda, za vreme neke druge Vlade – kada su ljudi pravili zloupotrebe prilikom realizovanja ovog Programa, današnja Vlada na čelu sa premijerom Aleksandrom Vučićem prekinula taj neslavni običaj i danas ko je dobio pomoć od države, moraće tu pomoć da opravda“.

Svrljižani će se u narednom periodu oprobati kao krojači, frizeri, proizvođači sapuna, autoserviseri, tekstilni radnici, knjigovođe, proizvođači sveća, obućari, bravari, kovači i sl.

Povezano:

Pročitajte i ovo: