EKONOMIJA

MMF: Razmotrićemo povećanje plata u javnom sektoru

Broj pregleda:

“Ekonomski oporavak Srbije nastavlja da se ubrzava. Nedavni trendovi u pogledu zaposlenosti su takođe ohrabrujući. Makroekonomska perspektiva je pozitivna, ali su rizici, kako domaći tako i eksterni, i dalje povišeni i postoje strukturni izazovi. U tom kontekstu, misija MMF je pozdravila ponovo potvrđenu posvećenost vlade strukturnim reformama u pravcu jačanja finansijske stabilnosti, podsticanja potencijalnog rasta i smanjenja još uvek visokog nivoa nezaposlenostii, stoji u saopštenju koje šefa misije MMF koju predvodi Džejms Rouf, nakon posete Srbiji.

Foto: Svrljiške novine
Foto: Svrljiške novine

Misija MMF je bila u Srbiji od 19. do 23. septembra, radi, kako se kaže u saopštenju, „otpočinjanja razgovora o budžetu za 2017. i razmatranja prioriteta politike nove vlade“.

– Postignuta je saglasnost da smanjenje javnog duga treba da ostane prioritet i da se nastavi sa postepenim fiskalnim prilagođavanjem. U tom okviru, razmotriće se potencijalne upotrebe prostora koji se otvara zahvaljujući fiskalnim rezultatima koji su bolji od očekivanih, pored ostalog i za umerena i targetirana povećanja plata u javnom sektoru i penzija, dodatne investicije u ključnim prioritetnim oblastima ili za druge stavke potrošnje kojima se unapređuje rast“, stoji u saopštenju MMF.

Oni kažu da „promene plata i penzija treba da uzmu u obzir okruženje sa veoma niskom inflacijom koje je pomoglo da se očuva kupovna moć i poveća životni standard, kao i potrebu da se obezbedi stroga kontrola tekuće javne potrošnje“.

Kompletna misija po šestoj reviziji stand-by aranžmana planirana je za drugu polovinu oktobra.

(Izvor: Blic, piše: J.T.)

Srbija
Covid-19
Serbia Svet
+0 (24h)
11,523
Zaraženih
0
+0 (24h)
245
Preminulih
0
59.46%
6,852
Izlečenih
0
38.41%
4,426
Aktivno
+10,845 (24h)
6,573,540
Zaraženih
0
+1,253 (24h)
388,041
Preminulih
0
45.87%
3,170,505
Izlečenih
0
45.87%
3,014,994
Aktivno


5 Responses

 1. Grgur Odgovori

  Kad će Vučić da vrati Penzionerima .

 2. srboljub milovanovic Odgovori

  u svemu ce Vucic da se slozi sa MMF om,pa ako treba da poveca broj budzetskih korisnika i poveca im platu,iako do skoro bese drugacija prica.Mi preostali nevazni i dalje cemo za dobrobit zemlje da stezemo kais i da se ponosimo time sto zajedno sa Vucicem unapredjujemo privredu i doprinosimo tome da je drzavna kasa,kako nam kazu i svakako ne lazu, u plusu,a za dobro vladanje mozda se neko smiluje,pa nam za koju godinu poveca primanja za 1 do 2 procenta.Nije to malo,jer posto verovatno Vucic,sudeci po jednom njegovom autorskom tekstu,namerava 2o godina da vlada,ako nam na svake 2 do 3 godine po vecava penziju,bice to za 2o godina citavih 6 do 7 procenata, mi cemo to sigurno da dozivimo ili dotle prezivimo,pa cemo za mesecna primanja moci da kupimo cak 3o hlebova.

 3. loki Odgovori

  taj sboljub milovanovic treba da savije rep i da cuti ako ga izkontrolisu kako i za koliko radni staz uzima penziju i kako je doso do penziju da zahvali ovom drustvu i mami i kliko je slupao drzavnu imovinu moze se to proveri pa da vrati i ono sto je dosad nezakonito uzimao od ovu sirotu drzavu njemu ne smes da poveris dve koze da cuva a jos gore da vozi hitnu i da kocka. ovo dosad nikad nisam reko ali on stalno komentarise pa bih ga zamolio da cuti uzima to sto su mu dali bez komentara.

 4. srboljub milovanovic Odgovori

  hvala vladajucoj stranci u Svrljigu sto ima ovakve glasace,a mozda i kadrove,jer kad nekog kritikuju,to bolje govori o njima i stranci,nego da hvale.Ovakve molim da se cesce javljaju,jer ce na osnovu ovakvih narod imati bolju predstavu o svemu

 5. srboljub milovanovic Odgovori

  a posle takvih vulgarnosti znam da radim pravu stvar i hvala ogorcenom protivniku istine na podrsci

Ostavite klomentar

Povezano:

Pročitajte i ovo:

Scroll to top