MILETIĆ: U 2019. veća sredstva za razvoj

Ukupan broj pregleda:

Odbornici su na prethodnom zasedanju polemisali i usovjili budžet za 2019. godinu, a po rečima Miletića najveći akcenat stavljen je na izdvajanje sredstava za pomoć učenicima, studentima i novooformljenim brakovima i porodiljama. 

Naime, kako je odbornik i narodni poslanik Milija Miletić istakao za naš portalOpština će finansirati učenike prvog razreda osnovnog i srednjeg obrazovanja sa po 5.000, odnosno 7.500 dinara za dualno obrazovanje svakog meseca – u narednih godinu dana.

Pomoć će biti usmerena i ka najboljim i najistaknutijim učenicima.

Milija Miletić / Foto: Svrljiške novine

Kada je reč o sklapanju brakova, Opština Svrljig će i dalje pomagati svoje građane i to za one koji sklope brak u gradu sa 250.000 dinara, odnosno za sklopljene brakove na selu Opština će pomoći sa 350.000 dinara.

Miletić kaže da će pomoć biti usmerena ka poljoprivredi, pa će tako iz budžeta biti izdvojenokroz subvencije za pomoć stočarstva, voćarstva, povrtarstva, zadrugarstva, uzgoj lekovitog bilja, nabavku mehanizacije i obnovu iste i sl.

Po rečima Miletića ni privreda neće biti izostavljena, pa će kroz upošljavanje novih radnika i programa samozapošljavanja, te socijalnu pomoć najugroženijim sugrađanima biti sagledani svi segmenti društva.

Planira se izgradnja putne infrastrukture u selima i u samom Svrljigu.

Pored svega ideja je da se izgradni geronto centar i da se dogradi 250m2 prostora za novu grupu dece u PU ‚‚Poletarac“.

Miletić ističe da će je ovo samo deo radova koji će biti sprovedeni u 2019. godini, ukoliko opština Svrljig dobije odobrenje od Ministarstva finansija za zaduženje 26% od ukupnog budžeta Opštine Svrljig.

2 Komentara

 1. Sasa Todorovic

  23/12/2018 u 15:24

  Da , svega toga ce biti ukoliko Beograd dozvoli…na zalost…

  8
  1
 2. Vladan

  23/12/2018 u 20:17

  Kad će doći na red uređenje industrijske zone ili je to najmanje bitno?

  8
  1

Pošaljite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *