Juče je u mesnoj kancelariji sela Grbavče održan zbor meštana na inicijativu narodnog poslanika Milije Miletića. 

Poslanik-sa-svojim-narodom

Glavna tema skupa bila je rešavanje problema autobuske linije Niš-Grbavče-Svrljig, a okupljeni su dodatkli i ostale teme koje se tiču razvoja sela, infrastrukture i razvoja poljoprivrede.

Naime, autobuska linija je ukinuta zbog nedovoljnog broja putnika na ovoj relaciji, te autobus ovom trasom ne saobraća već neko vreme. Skoro svi meštani putuju svojim vozilima ili taksi prevozom, što stvara dodatne troškove u ovoj teškoj ekonomskoj situaciji.

miletic-milija

Ovo nije problem samo kod vas, već i u Labukovu i Perišu. Nedovoljan broj putnika prouzrokuvao je gašenje linije, ali uz napore pokušaću da učinim sve da nam nadležni vrate autobusku liniju koja je godinama unazad služila svim žiteljima ovog sela, rekao je narodni poslanik i predsednik Ujedinjene seljačke stranke Milija Miletić.

Miletić je istakao da će se boriti da se autobuska linija vrati i u ostala sela, te da svi budu podjednaki i da svim žiteljima, bar u nekom segmentu, bude olakašan odlazak do grada i povratak u selo.

Danas ću se sastati sa čelnim ljudima iz Nišekspresa i videćemo kakve su mogućnosti. Inače, moja ideja je da se obezbedi besplatan prevoz za decu koja pohađaju srednju i osnovnu školu i studente završnih godina, kaže Miletić.

O infrastrukturnim poduhvatima sa meštanima razgovarali su direktori JKSP ”Svrljig” Igor Davidović i JP ”Direkcija za izgradnju Svrljiga” Dobrivoje Stojanović.

Oni su napomenuli da se krpljenje udarnih rupa u Grbavču očekuje narednih dana, kao i ostali radovi na uređenju sela i atarskih puteva.